Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Český pivní festival: varování

Co se píše o pivovarech a pivu


Český pivní festival: varování

[středa, 18. květen 2016]

Protože mou kritiku ze svých stránek obratem vymazali a pro jistotu zrušili možnost komentářů, zkouším to touto cestou.

Takový šlendrián za přemrštěné ceny jsem ještě nezažil. Informace dost často ve stylu: máme nějaké pivo, netušíme jaké, což je u takovéto akce nehorázně málo. První pivo: označeno jako Strychnine 12° Garage Ale. Pivovar Strychnine má však Garage Red Ale 12° a Garage Pale Ale 12°. Které jsem pil? Netuším. Na tabuli se nabízí Hostan Hradni. Stupňovitost nikde. Výčepáci hledají na víčkách. Pivo Venuše 13°. Výčepáci netuší z kterého pivovaru a vtipkují na téma Merkur Venuše Mars. Dívka od počítače pak nadhodí, že snad z Havířova, ale že tam prý jsou pivovary tři, z kterého neví. Posílá mě do kanceláře u vchodu, tam prý dámy vědí vše. Byl tam jediný ajťák a nevěděl nic. Pak ovšem dívka zapracovala, jak by měla, takže mě dohnal jakýsi hoch a zopakoval, že je to pivo z Havířova, což už jsem věděl. Na žádost o upřesnění odešel do skladu a vrátil se konečně s relevantní informací, že pivovar se jmenuje Venuše. Teď sedím u počítače a zjišťuji, že se to pivo, jak to většinou bývá, nějak jmenuje: Milver 13°, nikoli Venuše 13°.

Nabídka zatím chudičká, Nedávná pivní sobota u Břevnovského kláštera byla co do nabídky zajímavých piv asi trojnásobná a samozřejmě i o dost levnější. Takže letos to přetrpím a patrně už nikdy více.

O "popularitě" tohoto průšvihu svědčí i to, že u Břevnovského kláštera mělo stánky přes tucet pivovarů, tady stačí prsty jedné ruky. Ostatní poslaly jen sudy, které se snad objeví na pípě - nikdo neví kdy a neví co.

V Katalogu jsou pivovary, které se tu zatím neobjevily, ale zato se tu čepují piva pivovarů, které v katalogu nejsou. Taková preciznost práce mě fascinuje.

Další příklad šlendriánu: Stan C nabízí Louny 11°. Co to je? Pivo Louny, ovšem 12° vyrábí Velké Březno. Pak je tu 11° Lounský žejdlík a 11° Zloun. Proboha, tohleto se tvářilo jako profesionální akce, ne, akce typu berte, co vám dáváme, a hlavně se na nic neptejte. My stejně nevíme.

A jedeme dál pivo po pivu. Stará škola - Polotmavá 11° je ve skutečnosti Bubák 11°. Nechtěli byste to přenechat někomu gramotnějšímu? S takovými arogantními amatéry jsem se za poslední čtvrtstoletí snad nesetkal,.

Je to čistě jen rejžovačka pro pořádající agenturu, na kterou mnoho energie věru nevynaložila.

Zdroj: Příspěvek Iva Železného na Facebooku Pivního.infa

[pi] 07:59 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Felčar

pátek, 20. květen 2016
07:43

Felčar

Netusite nekdo, zdali se ty za studena chmelene Krusovice daji kostnout i jinde?


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

strevlas

čtvrtek, 19. květen 2016
22:26

strevlas

...tak na tuto akci snad normální lidi ani nechodí, ne?
Spíš mě zaujala zmínka o "pivovaru" Strychnine. Víte o tom někdo něco konkrétního? Stránky ani fb mě nepřesvědčily, že to není přelepovačka...


napsal(a): strevlas [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
01:51


posted by: Inzerce

jiri.kana

čtvrtek, 19. květen 2016
22:40

jiri.kana

strevlas:O Strychnine čtu poprvé. Každopádně název by mě dokázal odradit. Pro výrobky a služby určité kategorie se prostě určité názvy nehodí. Například MŠ Pedofil, pekařství U námele, zotavovna Veselý nebožtík, night club Pupínek, pivovar Strychnin...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Paul Kucera

pondělí, 23. květen 2016
21:21

strevlas: Ano, chodí normální lidi


napsal(a): Paul Kucera [Odpovědět]

Roman Holoubek

pátek, 20. květen 2016
11:56

Roman Holoubek

jiri.kana: :D



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI