Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Když zklamu důvěru? Tak složím účty

Co se píše o pivovarech a pivu


Když zklamu důvěru? Tak složím účty

[středa, 24. únor 2016]

Když zklamu důvěru? Tak složím účty[goto:http://strakonicky.denik.cz/zpravy_region/kdyz-zklamu-duveru-tak-slozim-ucty-20160224.html]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dagmar Vlkova

neděle, 6. březen 2016
15:54

Děkuji Vám všem za Vaše slova.Přeji pivovaru aby se mu dařilo. S úctou Dagmar Vlková


napsal(a): Dagmar Vlkova (vlkova-dagmar(a)seznam.cz) [Odpovědět]

pivo

sobota, 27. únor 2016
02:42

pivo

No, nejsem sice jasnovidný, v tomto případě ovšem cítím politiku, a to špinavou - nečestnou!!! Odvolat paní sládkovou Vlkovou se těm novým radničním vlkům sice podařilo ,ale teď je zřejmé, že nevěděli a asi dosud nevědí, jak se vede, řídí pivovar. Tož chlapci, manažeři, vašimi rozhodnutími je jednoduché sundat pivovar do kolen, jak vidíte, ale co dál!!!


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Adsense

17. duben 2024
00:27


posted by: Inzerce

Felčar

čtvrtek, 25. únor 2016
23:29

Felčar

Nedá mi to, abych tuto diskuzi poněkud neodlehčil. Svým dětem semtam píšu pohádky. Když jsem asi před třemi lety byl na degustacích v Táboře, tak jsem samozřejmě tak trochu měl černé svědomí kvůli tomu, že se jim večer nevěnuju a nečtu jim před spaním pohádku, takže během degustačních prostojů jsem se jednu takovou pohádku rozhodl napsat, měla být o zlém hokynáři a hodném čertovi. Při psaní pohádky záhy vyvstal problém, jak zlého hokynáře pojmenovat a vtom už se začalo vyvolávat k degustačním stolům a já zaslechl jméno Bařtipán (tehdy tuším sládek z Žatce), no a o jménu pro zlého a lakomého hokynáře bylo rozhodnuto, upřímně se mu tímto omlouvám. Ihned poté byl vyvolán Krankus, takže bylo rozhodnuto i o jméně pro hodného čerta, také se mu upřímně tímto omlouvám. Ta pohádka vážně existuje a patří u mých dětí k těm oblíbenějším. Osobně se ale s oběma pány znám jen letmo od vidění a panu Bařtipánovi se tímto navíc ještě omlouvám, že jsem ho tímto způsobem nepřímo zatáhnul do této divoké diskuze.
A teď ještě k osobě paní Vlkové, také tuto dámu znám jen od vidění. Před několika lety jsem obnovoval degustační zkoušky na Výzkumáku a mezi námi přezkušovanými byla i ona. Tuším, že bylo nutno mít z maxima 90 trestných bodů méně než 23 trestných bodů, aby člověk prošel. Já měl asi 15, dobří degustátoři měli pod 10, vynikající měli pod 5 a paní Vlková měla jeden. Spadla mi čelist.
Tož tak.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 25. únor 2016
22:39

Sekal

Ať už je to, jak chce, mohlo by nové vedení vnést trochu pořádek do sortimentu. Vařit pět světlých ležáků mi přijde jako hovadina.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Vosahlo@centrum.cz

čtvrtek, 25. únor 2016
19:34

No jak je tady zvvykem, od paniJany jen arogance a urazky, ani si poradne prispevek neprecte, ale urazet to je prece tak snadne....
Pan Benes, ktery sladkoval v pivovaru Strakonice s panem Vondrickou ten pivovar vytahli Vystavove nahoru a pokud se podivam na vystav za pani Vlkove tak obrovske uspechy, souteze, patnact druhu piv, ale bohuzel prédej je stale nizsi a nizsi. Tudis chvali se pani, ale pivovar ,ktery ma vyborne pivo a tolik druhu se vystavove propada..... Nevypovida to o necem pani Jano? Skoro vsichni hanite pana Krankuse, ale co mu nechat rok dva casu at se zorientuje a ukaze co umi....
Ps. A pani Vlkova byla propustena pokud vim ne z politickych duvodu, naopak ty ji dost dlouho drzely v sedle.


napsal(a): Vosahlo@centrum.cz (Vosahlo(a)centrum.cz) [Odpovědět]

píra

čtvrtek, 25. únor 2016
22:19

píra

Vosahlo@centrum.cz: Tak především nemáte pravdu, že by za pana sládka a v určitých letech i ředitele Vondřičky výstav pivovaru rostl (pan Beneš byl podsládek, stejně jako svého času paní Vlková). Již od počátku 90. let výstav pivovaru pozvolna klesal (důvody zatím ponechme stranou). Začátek 90. let 220 000 hl, 1995 - 195 000 hl, 1999 - 125 000 hl, 2004 - 77 000 hl, 2007 - 74 000 hl, 2009 - 70 000 hl, v současnosti cca 60 000 hl. Pan Vondřička byl sládkem v pivovaru od roku 1988 do roku 2007. Tímto rozhodně nechci říci, že bych měl cokoliv proti panu Vondřičkovi, byl a je pivovarský tělem i duší a měl štěstí, že odešel včas do zasloužené penze. To jen, že se snažíte argumentovat nepravdivými údaji. Ale na to už jsme ze strany současného vedení radnice v podobě všelijakých trolů v různých fórech a diskuzích zvyklí.
Dále jaksi pomíjíte fakt, že sládek má na výstav jen částečný vliv. Pivovar je organismem, kde má každý svoji důležitou roli a proto opomíjet roli vlastníka, ředitele či obchodního ředitele (kterým byl v posledních letech současný ředitel pivovaru Pohanka) je tak hrubá chyba, že v tom snad musí být záměr. Ostatně až si příště budete připravovat podobný PR vstup, připravte se lépe. V prvním příspěvku píšete, že se strakonické pivo nedalo za paní sládkové Vlkové pít (a vyprošuji si, abyste o ní mluvil jako o paní Dáše), v tom druhém již uznáváte, že pivo bylo výborné.
No ale k věci. To, co se před necelým rokem stalo ve Strakonicích, bylo svinstvo. Všichni to vědí, celé město, lidé v branži. Už o tom bylo napsáno mnoho, proto jen v krátkosti. Po politické změně na radnici došlo ke změnám v představenstvu pivovaru, kdy tam byli dosazeni lidé nejen podle politického klíče. Posty získali i obchodní partneři nového vedení. Nejprve byl pod záminkou odvolán ředitel Tůma (nicméně osobně si nemyslím, že by to byl nějak dobrý ředitel), posléze byla k odchodu donucena paní sládková Vlková, duše pivovaru a díky svému umu jedna ze současných osobností, která Strakonice (nejen pivovar) symbolizovala i navenek. To si vedení radnice a představenstvo uvědomovalo, a proto se snažilo a snaží paní sládkovou diskreditovat v očích veřejnosti.
Jenže revoluce požírá své děti. V lednu byla z představenstva náhle odvolána paní Vlčková z Moiry, jeden ze strůjců odchodu paní sládkové. A zároveň byl jmenován jeho členem pan Krankus. Došlo tak opravdu ke kuriozní situaci, kdy je zároveň nadřízeným i podřízeným svého kamaráda, ředitele Pohanky, který ho do pivovaru přivedl. Nic to ovšem nemění na věci, že pokles výstavu za nového vedení pivovaru pokračuje a dokonce nabírá rychlost. Ba co víc, pan Krankus, který je sládkem již třičtvrtě roku, a měl tedy dost času, nezvládl udržet kvalitu i rozmanitost strakonického piva. Sám připouští, že sortiment musí být osekán. Kvalita piva klesá, šidí se suroviny i výrobní postupy. Místní ho přestávají pít. A to přesto, že narozdíl od paní Vlkové má již k dispozici téměř celkově modernizovaný pivovar, do kterého byly právě díky paní sládkové investovány nemalé prostředky (z rozpočtu pivovaru).
Jen doufám, že úpadek pivovaru není úmyslem vedení města, ale je za ním jen neschopnost či snaha urvat si pro sebe co nejvíc. Ale jak říká pan sládek, nikdo není nenahraditelný...


napsal(a): píra [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 25. únor 2016
00:55

Dan

Je jasné, že za tím vším je špinavá politika. Už z lajckého pohledu od samého začátku to bylo podezřelé, když byly provedeny "z ničeho nic" takové personální změny a hlavně vyhozena skvělá sládková paní Vlková. Teď už je i šetřením policie potvrzeno, že to bylo všechno vykonstruované. A co je nejhorší, čím pivovar jako takový utrpěl nejvíc, že současná produkce je nesrovnatelně horší, než ta, pod kterou byla podepsaná paní Vlková.
Takže v tomto má paní Jana pravdu. Osobně, když jsem ochutnal "nového" Klostermanna, tak jsem nevěřil svým chutím. Naprosto prázdné, nijaké pivo... Není divu, že klesá výstav. Možná je to všechno něčí záměr.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Víťa

čtvrtek, 25. únor 2016
14:05

Dan: ...to je všechno třeba pravda, ale pán se zmiňoval o čase před paní sládkovou...jaká byla piva tehdy, nevím, a proč a jak se mění zaměstnanci, také ne


napsal(a): Víťa [Odpovědět]

Víťa

čtvrtek, 25. únor 2016
00:36

...jak můžete vědět, že ten pán té paní nesahá po kotníky ? Jen vyjádřil svůj názor, ale o svém dosahu Vám nesdělil zhola nic ! Možná pravdu nemá, ale třeba ano....nechte sliny slinami.


napsal(a): Víťa [Odpovědět]

Jana

středa, 24. únor 2016
18:51

Jana

Vážený pane,
nevím kdo jste, ale pí Vlkové nesaháte ani po kotníky!!! Za jejího působení se z nepříliš pitelných (slušně řečeno) piv stala piva, na kterých si člověk opravdu pochutnal. Jedovaté sliny plivejte, prosím, ve IV.cenové.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Vosahlo@centrum.cz

středa, 24. únor 2016
18:05

Moc hezky clanek a hlavne ma hlavu i patu a ne jako stesky pani Vlkove. Dudak se za ni nedal pit a jak to vypadalo v pivovaru hruza mluvit. Holt z slusne laborantky nemusi byt vzdy dobry sladek. A to prosim pani Dasa prevzala fungujici pivovar po panech Vondrickovi a Benesovi. To vas tohle nikdy nenapadlo??????


napsal(a): Vosahlo@centrum.cz (Vosahlo(a)centrum.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI