Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ďalšia pivná hviezda pre slovenské nezávislé pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Ďalšia pivná hviezda pre slovenské nezávislé pivo

[čtvrtek, 19. listopad 2015]

Spomedzi takmer 2000 vzoriek z viac ako 45 krajín sveta získal na prestížnej európskej degustačnej pivnej súťaži „European Beer Star 2015“ ležiak URPINER DARK 11° z dielne Banskobystrického pivovaru bronzovú medailu. Odovzdávanie cien dvanásteho ročníka súťaže, ktorý organizuje európska Asociácia malých nezávislých pivovarov, sa uskutočnilo 11. novembra v nemeckom Norimbergu.

Počas dvojdňového slepého testu hodnotilo 115 medzinárodne uznávaných odborníkov neuveriteľných 1957 vzoriek piva z viac ako 45 krajín sveta. Slovenskému tmavému pivu URPINER DARK 11° sa podarilo presadiť v kategórii tmavých pív českého typu a získať tak v poradí už druhé ocenenie EUROPEAN BEER STAR v priebehu posledných pár rokov.

Po oceneniach ČESKÁ PIVNÁ PEČAŤ a PIVO ČESKEJ REPUBLIKY je EURÓPSKA PIVNÁ HVIEZDA v poradí už tretie ocenenie, ktoré získal banskobystrický tmavý ležiak v tomto roku na medzinárodných degustačných súťažiach. Ľubomír Vančo, podpredseda predstavenstva Banskobystrického pivovaru neskrýval nadšenie: „Od roku 2006 náš pivovar získal na domácich či medzinárodných súťažiach dokopy už 30 ocenení kvality. Aj keď sme najmenším priemyselným pivovarom na Slovensku, dovolím si tvrdiť, že sa v medzinárodnej konkurencii pív naozaj nestratíme.“

Najväčšia európska pivná súťaž „EUROPEAN BEER STAR“ tento rok prekonala všetky doterajšie očakávania. Do súťaže bolo prihlásených rekordných 1957 vzoriek piva z celého sveta čo predstavuje nárast o 21% oproti minulému roku. V slepom teste hodnotilo 115 pivných odborníkov z 27 krajín kritéria ako optický dojem, pena, aróma, chuť a iné typovo špecifické vlastnosti.

Zúčastnené krajiny:

Nemecko, Austrália, Rakúsko, Bielorusko, Belgicko, Bosna a Hercegovina, Brazília, Kambodža, Kanada, Čína, Česká Republika, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Gruzínsko, Veľká Británia, Grécko, Island, India, Izrael, Taliansko, Japonsko, Kazachstan, Lotyšsko, Lichtenštajnsko, Litva, Malta, Mjanmarsko, Namíbia, Holandsko, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko, Rusko, Singapur, Slovensko, Južná Afrika, Južná Kórea, Švédsko, Švajčiarsko, Španielsko, Taiwan, Ukrajina, USA.

Výsledky a zhrnutie súťaže:

http://european-beer-star.com/ebs15_en/presse/aktuell.php?navid=24


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI