Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Postřižinské poteče v Austrálii

Co se píše o pivovarech a pivu


Postřižinské poteče v Austrálii

[sobota, 11. říjen 2003]

Pivovaru se podařil husarský kousek. Postřižinské pivo se totiž bude vyvážet do velmi exotických zemí, a to do Austrálie a na Nový Zéland.Podle obchodního náměstka pivovaru Ladislava Češpivy už byla o dodávkách uzavřena smlouva. Distribuci nyní brzdí výrobce kartonů, který je dodá na začátku listopadu. Do nich pak přijde dvanáctistupňový ležák v třetinkových lahvích, v šestipaku. Pro zajímavost: Trvanlivost piva musí být minimálně dvanáctiměsíční, jelikož jen čtyřicet dní pivo poplave na lodi na opačnou stranu zeměkoule. "Odběratel si nás vybral ještě se dvěma výrobci. Je přesvědčen, že České pivo je nejlepší,"

řekl Češpiva.

V současné době pivovar vyváží pěnivý mok do Švédska, Itálie, Španělska a Německa. Právě do Německa se letos vyveze nejvíc piva v historii.

"Kdysi jsme vyvezli čtyři až šest tisíc hektolitrů za rok. Letos bychom měli vyvézt deset tisíc," poznamenal obchodní náměstek. S Postřižinským pivem chtějí nymburští expandovat také do Francie.

"Pro klienta jsme připravili několik vzorků, ze kterých si vybral. Jde o pivo se speciální příchutí. Přece jenom Francouzům nevyhovuje tak hořké pivo, na jaké jsme zvyklí u nás," vysvětlil Češpiva. V případě zájmu nový speciál hodlá pivovar nabídnout i domácímu trhu.Do zahraničí z Nymburka putuje pivo v sudech a lahvích. Připraveni jsou i na požadavek plechovek. V jednání jsou dodávky cisternového piva. To by mělo být vyváženo do Anglie. "Právě probíhají jednání. Britové mají specifické obaly, pivo by si stáčeli sami," zdůvodnil obchodní náměstek.V Německu a Itálii se turista dokonce může setkat s čepovaným Postřižinským pivem v restauracích. "Naše pivo se točilo i při akci Spolkového sněmu v Německu," pochlubil se Češpiva. (Nymburský deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI