Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Restaurace U Balbínů je první tankovnou s pivem Lobkowicz v centru Prahy

Co se píše o pivovarech a pivu


Restaurace U Balbínů je první tankovnou s pivem Lobkowicz v centru Prahy

[pátek, 26. červen 2015]

Prémiový ležák Lobkowicz čepovaný ze stojatých pivních tanků obložených mědí ve spojení s dokonalou výčepní technologií. To jsou přednosti, které po rozsáhlé rekonstrukci nabízí restaurace a pivnice U Balbínů, která sídlí v Jungmannově ulici č. 22. Hosté si tak mohou poprvé v samotném centru Prahy pochutnat na perfektně ošetřeném tankovém pivu Lobkowicz.

Restaurace, která má v podtitulu svého názvu tři slova – staročeská, pravá a poctivá – je unikátní nejen novou výčepní technologií, novou značkou piva na čepu, ale i provedením svého interiéru v silně recesistickém duchu. Volně navazuje na Stranu mírného pokroku v mezích zákona, kterou v roce 1911 založil český spisovatel Jaroslav Hašek, a jejím nepřímým pokračovatelem je Balbínova poetická strana. Restaurace má oddělené kuřácké a nekuřácké prostory, v létě je možné navštívit i útulnou zahrádku, která je situována ve vnitrobloku a nabízí možnost vychutnat si pivo nebo jídlo v poklidu a být přitom přímo v centru Prahy.

Čepování piva je zde věnována maximální pozornost. „Výčepní má k dispozici zachlazené vany, ve kterých si temperuje pivní půllitry na ideální teplotu 4 - 6 °C. Pivo je tak servírované hostům v perfektní kondici. Všechen personál prošel v uplynulých dnech i náročným školením přímo v pivovaru, kde jsme prezentovali detaily výrobního procesu,“ říká Zdeněk Rais, manažer technického servisu a obchodní sládek pivovaru.

Zajímavostí jsou mědí obložené stojaté tanky na pivo, které mají dvojitý plášť a jsou zachlazované na teplotu 7 °C přímo v interiéru restaurace, takže si je každý návštěvník může prohlédnout na vlastní oči. Čepuje se z nich pivo Lobkowicz Premium Ležák. Jedná se o tradiční české pivo s charakteristickou lahodnou chutí, plností a hořkostí, která tvoří harmonický celek. K jeho výrobě se používají výhradně české suroviny – chmel odrůd Žatecký poloraný červeňák a Premiant, český slad vyrobený výhradně z ječmene odrůdy Bojos a voda z jihočeského hlubinného jezera. To vše za použití vlastního historického kmene kvasnic. Neobsahuje žádné chmelové extrakty či jiné náhražky a jedná se o opravdovou nešizenou dvanáctku vařenou na stupňovitost 12,2 %. Své jméno nese po významném českém šlechtickém rodu.

Díky tomu, že skupina Pivovary Lobkowicz zahrnuje celkem 7 regionálních pivovarů z Čech a Moravy, může nabídnout rozsáhlé portfolio různých druhů piv, které se od sebe liší širokým spektrem chutí. V současnosti skupina nabízí na 70 značek piva. Kromě tradičního piva jako je světlý ležák či výčepní pivo, nabízí i širokou škálu pivních specialit - od polotmavých piv a piv s vyšším obsahem alkoholu, až k tmavým ležákům a nealkoholickým pivům. V posledních letech sortiment obohatila i svrchně kvašená piva jako pšeničné ležáky, či piva anglosaského stylu ALE či IPA.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jan Král

pátek, 26. červen 2015
20:01

Kecy kecy a zase kecy
Byl sem tam minulej tejden, unikátní výčepní technologie spočívá ve skle namočeném v lavoru, i personál přiznal, že je to trapárna a cena 42 Kč, za to si někde radši dám opravdové pivo, za což Lobkowicz nepovažuju. Ještě v 90.letech to ale bývalo dobré pivo.


napsal(a): Jan Král [Odpovědět]

Dwarf

sobota, 27. červen 2015
18:16

Dwarf

Jan Král: v 90. letech tohle pivo ještě neexistovalo...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
15:16


posted by: Inzerce

jiri.kana

sobota, 27. červen 2015
22:12

jiri.kana

Dwarf:Pivo jménem Lobkowicz tehdy existovalo. Dokonce i od předchůdce dnešního producenta.
Ale jinak máš samozřejmě pravdu. Tohle pivo tehdy neexistovalo. :-)
A ano, vlastně jsem původně chtěl napsat něco v tom smyslu, že s tebou zcela souhlasím...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI