Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Slavnosti piva nabídly procházku českým světem pěnivého moku

Co se píše o pivovarech a pivu


Slavnosti piva nabídly procházku českým světem pěnivého moku

[úterý, 9. červen 2015]

Slavnosti piva nabídly procházku českým světem pěnivého moku[goto:http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy_region/slavnosti-piva-nabidly-prochazku-ceskym-svetem-peniveho-moku-20150608.html]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

AntiWeetek

úterý, 9. červen 2015
21:14

AntiWeetek

Jirkův komentář by se dal aplikovat na cca 80% "pivních akcí "


napsal(a): AntiWeetek [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 9. červen 2015
11:16

jiri.kana

Ta letošní "procházka" byla výrazně nejnudnější za poslední roky. Čím to, že se zajímavým pivovarům nechce do Budějc jezdit? Procházka by se taky snadno mohla změnit v pochod smrti, pokud by člověk začal sedlčanským pokusem o pšenici a pokračoval polotmavým čokoládovým z Mostu. Kdo by dokázal vypít od každého půllitr, mohl by na "český svět pěnivého moku" zanevřít možná až do příštího ročníku.

Co se týče příštího ročníku, pořadatelé by si možná už mohli odpustit ten sáhodlouhý seznam vystavovatelů. Jasně, taky už jsem se naučil nějak odfiltrovat piva, která tam zřejmě na čepu nikde nebudou. Ale chtělo by to jasně rozlišit, co budou návštěvníci moci ochutnat. Lahváče ve vitríně mě až tak nevzrušují a že se někde poblíž odborně degustovalo něco lákavého mi může být vcelku jedno.

Pořadatelé už zjevně rezignovali i na čepování soutěžních vzorků v zastřešeném pavilonu (ano, v tom, z kterého beztak lidi vyhánějí rámusem). V pátek večer už tam fungoval jen jediný výčep s pelhřimovskou desítkou. Ale na co si vlastně stěžuji - když tam těch výčepů bývalo kolem deseti, tak to stejně nezvládali pořádně čepovat...

Slavnosti piva v Českých Budějovicích vypadají v roce 2015 tak, že je to do kelímku na stojáka. Tedy samozřejmě, kdo nechce stát, může korzovat. Případně na obrubníku se sedět dá, je dlouhý dost a dostane se na všechny.

Bylo to takové psychopoetické. Seděl jsem na obrubníku, v ruce držel kelímek s nedobrým pivem (zrona jsem se netrefil) a k mým uším doléhal refrén "pivo, pivo..." z probíhajícího vystoupení tancovačkové skupiny Abraxas.

Pivo tam bylo samozřejmě i dobré a byla ho většina. Jen nám chyběly nějaké zajímavější věci než běžná produkce středních pivovarů. Zachraňoval nás stánek Zvíkova a Třebíče, potěšila přítomnost výčepu mikulovského Mamuta a velmi příjemně mě překvapil rakovnický Rakovar.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 09.06.2015 ve 11:20:09


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
02:00


posted by: Inzerce

Dwarf

úterý, 9. červen 2015
20:53

Dwarf

jiri.kana: celkem pěkné a trefné shrnutí, jak jinak, že? :-) byl jsem tam letos poprvé a musím přiznat, že jsem od toho čekal víc... velmi mě zaujala produkce mikulovského Mamuta a jako vždy mi chutnala i piva z Třebíče;, v pohodě byl i Bakalář a jinak to bylo spíš průměrné či podprůměrné... a ještě zcela nepoučen jsem se těšil na několik na seznamu uveřejněných pivovarů, které ovšem své výčepy ani neplánovaly... takže vlastně potvrzuju výše napsané


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI