Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na Dni Kozla zahrají Mig 21 a Buty a chystá se rekord ve společném přípitku u nejdelšího přípitku u nejdelšího stolu

Co se píše o pivovarech a pivu


Na Dni Kozla zahrají Mig 21 a Buty a chystá se rekord ve společném přípitku u nejdelšího přípitku u nejdelšího stolu

[středa, 3. červen 2015]

V sobotu 13. června proběhne v Pivovaru Velké Popovice již 23. ročník tradičních oslav piva Den Kozla. Kromě poctivého piva a dobrého jídla se návštěvníci mohou těšit na bohatý hudební program. Letos se na dvou scénách představí celkem devět hudebních skupin. Nechybí mezi nimi Mig 21, Buty, Šlapeto nebo Jan Vyčítal s kapelou Greenhorns. V průběhu odpoledne se uskuteční pokus o vytvoření rekordu v přípitku u nejdelšího stolu. Vstup na akci je zdarma.

Rád bych pozval všechny, aby si s námi sedli a připili si u nejdelšího dřevěného stolu, který speciálně pro naši akci vyrobil truhlář František Douša s návrhářkou Andreou Augustovou,“ říká Luděk Baumruk, marketingový manažer značky Velkopopovický Kozel. „Společně se pokusíme vytvořit rekord, který, jak doufáme, se zapíše do dějin,“ dodává Luděk Baumruk.

Sládci Pivovaru Velké Popovice ve spolupráci s Janem Vyčítalem a jeho kapelou Greenhorns uvařili pro tuto příležitost poctivou várku Kvasničáku. K orosenému pivu budou nachystaná i typická česká jídla a pochoutky.

Největším lákadlem je především Jiří Macháček s hudební skupinou Mig 21 a Radek Pastrňák s kapelou Buty. Na pódiu se představí i Jiří Schmitzer, Všichni svatí, Underhill, Michal Šindelář a slovenští Vrbovskí Víťazi.

Všichni návštěvníci Dne Kozla mohou přiložit ruku k dílu při stavbě dřevěné sochy kozla, která se bude skládat z dřevěných cihliček. Každý dostane možnost si svou cihlu podepsat nebo na ní zanechat vzkaz pro příští návštěvníky pivovaru. Zájemci se mohou navíc seznámit s tradičními řemesly, jejichž ukázky budou po celý den probíhat na několika místech areálu pivovaru.

Den Kozla je oslavou poctivého řemesla, kterému se ve Velkých Popovicích pivovarští věnují přes 140 let. Zájemci se mohou po celý den zúčastnit pravidelných komentovaných prohlídek pivovaru. V rámci doprovodného programu se uskuteční i pivní soutěže a oblíbená škola čepování piva.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI