Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Černá Hora přichází na léto s novým pivem Witbier Blonde

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Černá Hora přichází na léto s novým pivem Witbier Blonde

[úterý, 12. květen 2015]

Nové osvěžující pivo z Pivovaru Černá Hora nese název Witbier Blonde. Jedná se o pšeničné pivo belgického typu. Typická je kořeněná vůně se stopami pomeranče a koriandru. Jeho chuť je lehká a osvěžující, a proto se dobře hodí na nadcházející horké letní dny.

Witbier Blonde je svrchně kvašené pšeničné pivo okořeněné směsí přírodního koriandru a pomerančové kůry. Kombinace silného řízu, ovocných tónů a svěží chuti z něj dělají vysoce pitelné pivo“, popisuje základní charakteristiku nového piva Vlastimil Zedek, výrobní ředitel a sládek Pivovaru Černá Hora a dodává: „Při jeho výrobě jsme dbali na to, abychom na tuzemský trh přinesli pivo, které bude svojí neobvyklou chutí evokovat bezstarostnost prázdninových dní, snadno zažene žízeň a bude vybízet k dalšímu napití. Věřím, že se nám to povedlo.

„Witbier Blonde“ je belgická verze pšeničných piv. Zavádí nás do historie, kdy chmel představoval pouze jednu z možných variant koření. Právě v Belgii je používání dalších koření, jako například koriandru, ověřenou metodou vedoucí k osobitému a oblíbenému pivnímu stylu. Tím se zároveň liší od německých piv tohoto typu. Nejméně jedna polovina sladu piva Witbier Blonde je připravena z pšenice, a právě proto má světlou až slámovou barvu. Ve výsledku je pivo neprůhledné a zakalené. Obsahuje totiž pivovarské kvasinky, jejichž sediment lze pozorovat i na dně sklenice. „Rozhodně bych ho doporučil k lehčím pokrmům typu rybí speciality či osvěžující letní saláty,“ uzavírá Vlastimil Zedek.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI