Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Provozní zisk pivovarnické skupiny Pivovary Lobkowicz Group, a.s. v roce 2014 překonal růst tržeb a rostl dvouciferným tempem

Co se píše o pivovarech a pivu


Provozní zisk pivovarnické skupiny Pivovary Lobkowicz Group, a.s. v roce 2014 překonal růst tržeb a rostl dvouciferným tempem

[pondělí, 4. květen 2015]

Společnost Pivovary Lobkowicz Group, a.s. (dále jen PLG, nebo skupina PLG), dnes zveřejnila výroční zprávu za rok 2014 včetně auditovaných konsolidovaných účetních výkazů. Výroční zpráva je ke stažení na webu společnosti http://www.pivovary-lobkowicz-group.com/financni-vysledky-a-prezentace.

Hlavní údaje z finančních výkazů:

• Celkové výnosy skupiny dosáhly v roce 2014 1,2 miliardy Kč, o 3,7 % více než v předchozím roce.

• Ukazatel EBITDA (provozní zisk před odpisy, úroky a zdaněním) očištěný o jednorázové položky se oproti předchozímu roku zvýšil o 11,6 % na 212,3 milionu Kč.

• Provozní profitabilita Společnosti tak rostla dynamičtěji než její obrat a to zejména díky zaměření na prémiové produkty a pivní speciály s vyšší marží a stále rostoucí popularitě tzv. „craft beer“.

• Společnost rovněž výrazně zlepšila hospodaření na úrovni čistého zisku díky kapitalizaci akcionářských půjček a podstatně nižšímu úrokovému zatížení.

Zdeněk Radil, generální ředitel společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a.s. a předseda představenstva k výsledkům dodal: „Výsledky hospodaření za rok 2014 dokazují úspěšnost naší hlavní strategie zaměřit se na produkty s vyšší marží, jako jsou pivní speciály a prémiová piva. Trh piva v České republice je vysoce konkurenční, a proto jsme rádi, že jsme schopni zvyšovat ziskovost a dosahovat růstu i na úrovni výnosů. Naše výsledky jsou odrazem celkové strategie zaměřené na poctivou českou pivní tradici s důrazem na pestrost a nekompromisní kvalitu výrobků. Dokazují další potenciál růstu v novém segmentu tzv. craft beer, který je bez nadsázky revolucí v oblasti pivního trhu a přináší nové zážitky zejména pro naše zákazníky, kteří tyto kvality oceňují a v naše produkty vkládají svoji důvěru.

Věříme, že naše strategie bude generovat růst zisku i v budoucnu. Další potenciál budeme hledat i na trzích mimo Českou republiku prostřednictvím exportu nebo spoluprací se zahraničními partnery. Loňský rok považujeme za počátek nové éry v historii společnosti, která přichází jako naplnění mnohaletého úsilí širokého týmu odborníků a milovníků piva a po intenzivním období investování do rozvoje a modernizace společnosti. Pevně věříme v dynamický růst v tomto segmentu i v budoucnosti.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI