Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Sobotní putování krajinou barona Ringhoffera zavede účastníkydo pivovaru Velké Popovice

Co se píše o pivovarech a pivu


Sobotní putování krajinou barona Ringhoffera zavede účastníkydo pivovaru Velké Popovice

[středa, 22. duben 2015]

Již podesáté pořádá Pivovar Velké Popovice a Mikroregion Ladův kraj Putování Krajinou barona Ringhoffera. V sobotu 25. dubna se zájemci mohou vydat po čtyřech různě turisticky náročných trasách. Start je plánován na 9:30 hodin na železniční stanici Mirošovice. Nejkratší částí putování je devítikilometrová cesta k pivovaru Velké Popovice a zpět do Mirošovic přes zámek Bertcholt. Klasická turistická stezka měří dvacet kilometrů a okruhy pro cyklisty jsou dlouhé třicet a čtyřicet kilometrů.

Na účastníky čeká deset zastavení na zajímavých místech kraje, včetně mimořádných prohlídek velkopopovického pivovaru. Ty budou probíhat každou půlhodinu od 10:30 do 15 hodin. Na fanoušky poctivého Velkopopovického Kozla čeká škola čepování piva pod dohledem pivovarského odborníka, Velkopopovická Kozlovna bude mít pro návštěvníky připraveno bohaté občerstvení včetně grilovaných specialit a oblíbeného piva. Kromě toho bude v Návštěvnickém centru otevřený Kozlí obchod s originálními suvenýry. Největší atrakcí dne se pak jistě stanou dvě čerstvě narozená kůzlata. Nejmladší potomky živého maskota pivovaru, kozla Oldy, pokřtí v poledne ředitel pivovaru Petr Kofroň.

Účastníci akce si s průvodci prohlédnou prostory pivovaru a budou se moci vyfotit s místní raritou - největší dřevěnou sochou kozla na světě. „Kozel je vysoký 7,1 metru a dlouhý 7,4 metru. Nechali jsme ho vyrobit k loňským oslavám 140 let založení pivovaru, putoval po Moldávii, Gruzii, Rusku a nyní se vrátil k nám domů do Velkých Popovic,“ popisuje další lákadlo vedoucí Návštěvnického centra pivovaru Eva Kršňáková.

Na dalších zastávkách jubilejního desátého Putování Krajinou Barona Ringhoffera budou moci účastníci navštívit areál hrobky rodiny Ringhofferů v Kamenici. Zámek Berchtold v Kunicích nabídne koloběžkový závod ve sjezdu a v obci Velké Popovice se uskuteční Den Země.

Pochod je pojmenován po Baronu Františku Ringhofferovi, který si zdejší kraj zamiloval, je zakladatelem velkopopovického pivovaru. V roce 1870 přikoupil ke svému kamenickému panství další državy včetně Velkých Popovic s hospodářským dvorem a začal na okraji Velkých Popovic u rybníka stavět pivovar se sladovnou. Jeho slavnostní otevření v roce 1874 se však již nedožil.

Další informace o Putování Krajinou barona Ringhoffera jsou k dispozici na webu www.kozel.cz a www.laduv-kraj.cz.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI