Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovarnická skupina Pivovary Lobkowicz Group, a.s. posiluje vedení společnosti s cílem aktivněji využít potenciál skupiny

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovarnická skupina Pivovary Lobkowicz Group, a.s. posiluje vedení společnosti s cílem aktivněji využít potenciál skupiny

[čtvrtek, 2. duben 2015]

V souladu s plánovanou obměnou vedení společnosti ukončil pan Otakar Binder, po dohodě s Dozorčí radou společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a.s. (dále jen PLG, nebo skupina PLG), své působení v pozici Komerčního ředitele. Pan Binder ukončil, po téměř sedmi letech, své působení v PLG k 31. březnu 2015. Ke stejnému datu ukončil pan Binder působení ve všech statutárních orgánech skupiny PLG.

Vzhledem k situaci na dynamicky se měnícím trhu s pivem a s cílem maximálně využít unikátních předností pivovarů a značek skupiny PLG, vzniká ve společnosti nová klíčová role Výkonného ředitele. Tuto pozici bude zastávat od 1. dubna 2015 pan Pavel Herman. Jeho cílem bude využití aktuálních příležitostí, které se skupině PLG na vysoce konkurenčním trhu s pivem nabízejí. Formulace a aplikace nové komerční strategie s výrazným zaměřením na změny a vývoj spotřebitelských zvyklostí budou základem nové etapy rozvoje skupiny PLG. Souvisejícím zadáním bude nastavení nového moderního systému řízení a vnitrofiremních procesů tak, aby skupina PLG dokázala vytěžit maximum ze svého potenciálu a dosáhla vyšší efektivnosti. Výkonný ředitel bude podřízen přímo Dozorčí radě PLG. Pan Herman byl rovněž jmenován Místopředsedou Představenstva všech společností skupiny PLG.

Pavel Herman (44) je respektovaným vrcholovým manažerem v oblasti rychloobrátkového zboží, s mezinárodními zkušenostmi z působení v Evropě i v zámoří. Dvacet let v řídících pozicích předních nadnárodních potravinářských firem (Mars, H.J.Heinz, Hero, Molson Coors) již částečně využil při své několikaměsíční externí spolupráci se skupinou PLG. Toto období dalo panu Hermanovi dobrý základ a znalost fungování skupiny PLG a přináší tak možnost, aby okamžitě začal vykonávat svou novou klíčovou pozici.

Ve funkci Generálního ředitele a Předsedy Představenstva skupiny PLG bude i nadále působit pan Zdeněk Radil. Pan Radil bude i v budoucnu zodpovědný za vyhledávání a realizaci nových strategických příležitostí pro skupinu PLG. Z pozice Generálního ředitele bude rovněž garantem kontinuity vývoje PLG. Pan Radil bude nadále zajišťovat především profesionální komunikaci celé skupiny PLG se svými akcionáři, stávajícími i potencionálními strategickými investory a finančními, regulatorními a dohledovými institucemi.

V rámci snahy o zajištění maximální akceschopnosti všech společností v rámci skupiny PLG dochází rovněž v Představenstvech zbývajících společností skupiny k nahrazení paní Evy Kropové panem Petrem Blažkem, stávajícím Finančním ředitelem skupiny PLG. Paní Kropová nově zaujme místo v Dozorčích radách společností skupiny PLG.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI