Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zelené a červené pivo Velikonoční Krasličák míří do hospod

Co se píše o pivovarech a pivu


Zelené a červené pivo Velikonoční Krasličák míří do hospod

[pátek, 27. březen 2015]

Sládek jihlavského pivovaru Richard Procházka je na svátky jara připravený. Právě v těchto dnech proběhlo stáčení speciálního dvoubarevného piva - Velikonoční Krasličák. Pivo nezvyklé barvy a neopakovatelné chuti mohli lidé poprvé ochutnat před šesti lety.

Buď každé pivo zvlášť, nebo jako dvoubarevný zeleno-červený mix – tak si mohou vychutnat všichni milovníci piva jihlavský Velikonoční Krasličák. „Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo s výraznou hořkostí a chmelovou vůní, kterou podkresluje vůně vinných hroznů,“ popisuje oba druhy piva Richard Procházka, sládek Pivovaru Jihlava.

Dvoubarevného efektu ve sklenici lze dosáhnout díky řádnému vychlazení obou piv a především jejich způsobem čepováním. „Pivo se čepuje do řádně omyté a vychlazené pivní sklenice. Jako první se čepuje zelené pivo bez pěny asi do poloviny sklenice, tak aby vytvořilo základ pro červené pivo. Poté se čepuje po stěně sklenice červené pivo pozvolna z malé výšky. To zajistí správné oddělení barev,“ popisuje správné čepování Zdeněk Rais, obchodní sládek Pivovary Lobkowicz.

Výroba Velikonočního Krasličáku se každým rokem navyšuje. V letošním roce bylo stočeno zhruba 5000 sudů. O stáčení do lahví však neuvažuje. „Vzrůstající oblibu Krasličáku potvrzuje i nárůst počtu hospod, ve kterých se čepuje. V letošním roce je jich už hodně přes tisíc,“ doplňuje Richard Procházka. Zapojí se mimo jiné i všechny hospody z programu Cesta pivních znalců. Díky webové stránce www.cestapivnichznalcu.cz si všichni zájemci o toto speciální pivo snadno najdou trasu do nejbližšího pohostinství, kde se dá tento velikonoční speciál ochutnat.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI