Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovary Lobkowicz přivezly z prestižní soutěže Craft Beer Awards 2015 medaile do pivovarů Protivín, Černá Hora a Rychtář

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovary Lobkowicz přivezly z prestižní soutěže Craft Beer Awards 2015 medaile do pivovarů Protivín, Černá Hora a Rychtář

[čtvrtek, 19. březen 2015]

Zlato pro pšeničné pivo Velen z Pivovaru Černá Hora a tmavý ležák Merlin z Pivovaru Protivín, stříbro pro Lobkowicz Premium z Pivovaru Protivín a Rychtář Premium z Pivovaru Rychtář – takové trofeje si odnesla piva vařená Pivovary Lobkowicz z celosvětové soutěže CRAFT BEER AWARDS 2015, která se konala v německém Neustadtu ve dnech 3. – 4. března 2015. Porota se skládala z pivních sommeliérů, sládků, pivních odborníků a vybraných zástupců odborného tisku, kteří hodnotili stovky piv ve 32 kategoriích.

Velen z Pivovaru Černá Hora získal zlatou medaili v kategorii Hefeweizen (Pšeničné kvasnicové pivo). Zlatou medaili dostalo také pivo Merlin z Pivovaru Protivín v kategorii Schwarzbier Bohemian Style (Tmavé pivo českého typu). Piva Lobkowicz Premium z Pivovaru Protivín a Rychtář Premium z Pivovaru Rychtář mají stříbrné ocenění v kategorii Pils Bohemian Style (Ležák českého typu).

Soutěž CRAFT BEER AWARDS 2015 reaguje na trend řemeslných pivovarů, který se z USA šíří do Evropy. I u nás v České republice jsou pivovary, které přinášejí nové pivní styly a trendy v oblasti chutí. Vznikají také nové pivovary, které obohacují pivní trh.

Jsme velice rádi, že jsme získali tak skvělé ocenění v celosvětové konkurenci. Potvrzuje se, že jsme schopni naším sortimentem výrobků obstát i v soutěži tohoto typu. Naše piva oceňují nejen běžní konzumenti, ale i přední pivní odborníci. Chtěl bych poděkovat celému týmu spolupracovníků, kteří odvádějí výbornou práci,“ říká Jiří Faměra, vrchní sládek společnosti Pivovary Lobkowicz a dodává: „Potěšila nás vynikající profesní úroveň soutěže. Dostali jsme detailní záznam hodnocení chuti našich vzorků piv a s výsledky tak můžeme dále pracovat. Tak vysokou kvalitu zpětné vazby neposkytuje žádná soutěž, která se koná na území ČR.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI