Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rekordní výstav piva z Pardubic

Co se píše o pivovarech a pivu


Rekordní výstav piva z Pardubic

[pátek, 18. srpen 2006]

Letošní červenec byl pro Pivovar Pernštejn a. s. rekordním měsícem v 21. století. Celkem bylo vyrobeno 11 059,2 hektolitru piva.

Přesně 6684,6 hl spotřebovali tuzemští příznivci pardubického moku, 4374,6 hl mířilo za hranice ČR, především pak do Německa. Oproti stejnému měsíci loňského roku je to nárůst o 78,5 %. "Za nárůstem v tuzemsku stojí především stoupající obliba výrobků značky Pernštejn v Pardubickém kraji a velmi vydařené červencové počasí. Díky této kombinaci jsme vystavili pro domácí trh o 14 % piva více než v červenci 2005. Největší poptávka byla po desetistupňovém a dvanáctistupňovém pivu," říká vedoucí obchodu a marketingu Pivovaru Pernštejn a. s. Miloš Flégr. Prodeje se však navýšily nejen u piv alkoholických, ale více se prodalo i nealkoholického piva Pito a sudových limonád bylo vyrobeno téměř dvakrát více. "U Pita se pravděpodobně podílel na vyšší spotřebě i nový silniční zákon, který vyšší množství alkoholu za volantem hodnotí jako trestný čin," dodal Flégr.

Pivovar Pernštejn a. s. vyrábí piva značky Pernštejn, Porter, Granát, Arnošt a Pito. Dále pak čtyři druhy sudových limonád. (Hradecké noviny)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI