Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Chotěboři rozšířili výrobní prostory, den otevřených dveří umožní jejich prohlídku

Co se píše o pivovarech a pivu


V Chotěboři rozšířili výrobní prostory, den otevřených dveří umožní jejich prohlídku

[pondělí, 13. říjen 2014]

Pivovar Chotěboř v létě oslavil teprve páté narozeniny a ve své krátké historii již podruhé navýšil výrobní kapacitu. Poprvé to bylo v roce 2012 přístavbou haly s novými stáčecími linkami, letos došlo k rozšíření kapacity ležáckého sklepa, kvasných kádí a k nákupu nového filtračního zařízení. Nyní je pivovar schopen expedovat až 3 tisíce hektolitrů piva měsíčně, nová filtrace umožňuje kromě vyššího výkonu i dosažení vyšší kvality filtrovaného piva.

Rozšiřovat výrobní kapacity v pivovaru za plného provozu, navíc na začátku letní sezóny byl tak trochu risk, ale nakonec jsme vše zvládli a pivovar je opět o krok dále. K rozšíření nám pomohl i grant z Evropské Unie, bez něj bychom se asi tak rychle do dalších investic nepustili,“ komentuje zdárně ukončenou investiční akci ředitel pivovaru Jaroslav Soukal.

Veřejnost má možnost nově rozšířený pivovar prohlédnout již tuto sobotu, 18. října, kdy pivovar pořádá již tradiční den otevřených dveří a zabíjačkové hody. Akce začíná v 11 hodin, hrát bude cimbálová muzika Rathan, odpoledne doplní bohatý doprovodný program a prodej farmářských produktů. Pro zájemce je zajištěn zdarma svoz, autobus zahalený do firemních barev, tzv. Chotěbus, vyjede v 10:30 z náměstí v Havlíčkově Brodě, poté bude pendlovat mezi pivovarem a chotěbořským náměstím. Prohlídky pivovaru poběží až do 18 hodin a budou zdarma.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI