Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nový interiér a pivní tanky v legendární pivnici U Křižánka

Co se píše o pivovarech a pivu


Nový interiér a pivní tanky v legendární pivnici U Křižánka

[neděle, 12. říjen 2014]

Dnes byla slavnostně otevřena další z řady značkových pivnic a restaurací, které šíří dobré jméno piva z nošovického pivovaru.Prvotní rozhodnutí čepovat Radegast z pivních tanků vedlo nakonec i ke kompletní změně interiéru jedné z nejslavnějších ostravských pivnic – pivnice U Křižánka.

Nejprve jsme se rozhodli začít čepovat Radegast z pivních tanků. Hned nám ale bylo jasné, že si jedinečné pivo zasluhuje i originální prostředí,“ vysvětluje své rozhodnutí vsadit na koncept značky Radegast Ing. Markéta Hubyčová, zástupkyně majitele,a dodává s úsměvem: „Tankové pivo a příjemné nové prostředí pivnice bezesporu přitahuje zájem nových hostů. Nezapomněli jsme ale ani na naše štamgasty. Těm jsme ponechali, k jejich velké spokojenosti, jejich stůl zcela beze změn.

Na čepu je Ryze hořká 12 Radegast, čepovaná z pivních tanků. Tanky jsou skryty před zraky hostů ve sklepě, ale přesto jsou symbolicky připomenuty v interiéru pivnice. Hosté si mohou vybrat i z dalších druhů čepovaných piv:Radegast Originál nebo Nefiltrovaný ležák Radegast. Nechybí ani plzeňský ležák Pilsner Urquell.

Ryze hořká 12 Radegast je pivo, do kterého vložilinošovičtí sládci veškerý svůj um, zkušenosti a také kus svého srdce. Slova hlavního autora receptury a ředitele pivovaru Radegast Ivo Kaňáka hovoří za vše: „Je to nejlepší pivo, jaké jsme kdy uvařili!

Je to světlý ležák s plnou hořkou chutí, třikrát chmelený, s výrazným chmelovým aroma, kterého je dosaženo užitím vybraných tří druhů moravského chmele. Pokud se čepuje z pivních tanků tak, jak je tomu v pivnici UKřižánka, hosté mají jistotu, že se k nim pivo dostává v takové kvalitě, v jaké bylo v pivovaru uvařeno,“ dodává obchodní sládek nošovického pivovaru Zdeněk Bazsczyňski.

Ryze hořké pivo je v pivnici UKřižánka doprovázeno ryze poctivou kuchyní. Na jídelním lístku samozřejmě najdete českou klasiku, které vévodí guláš či svíčková. Nechybí ani řádná dršťková polévka či domácí sulc, škvarky nebo vepřová žebra. Denní menu nabízí na výběr ze čtyř jídel a v ceně je i šnyt piva!

Radegastovna UKřižánka v Ostravě má celkovou kapacitu 70 místvčetně zadního salonku s přiléhavým názvem Vagon. Je kuřácká, což je ale kompenzováno novouvzduchotechnikou.

Kompletní změna interiéru proběhla v rekordní době, a toběhem pouhých 13 dní!V původní podobě a na stejném místě byl ponechán pouze stůl štamgastů, oblíbené místo „staré gardy“ ostravských fotbalistů a jejich fanoušků. Přestože pivnice získala nový moderní interiér, dokázala si uchovat atmosféru tradičního místa, kde se od nepaměti pije dobré pivo, klábosí se s přátelia kde si také pochutnáte na dobrém jídle. Mezi hosty, kteří tuto pivnici v její bohaté historii navštívili, najdeme mnoho slavných osobností. Důraz na tradici je pro pivnici U Křižánka důležitá. Vždyť pivnice ve svém názvu opatruje a připomíná jednoho z prvních majitelů. To je ale minulost stará více než sto let.

Koncept Radegastoven rozvíjí spojení piva Radegast s pohanským bohem slunce, úrody a hojnosti. Hned u vstupu dýchne na každého hosta atmosféra „pravé hospody pro pravé chlapy“, což dokazují masivní dřevěné stoly, jednoduše zdobené žíhaným plechem, který symbolizuje oheň.Zajímavě působí také dřevěné obložení, prostá podlaha či symbolicky zaseknutá sekera do dveří, která nahrazuje kliku. Přímo nad výčepem pak najdete i posvátný kruh, který jako dokonalý tvar symbolizuje slunce.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI