Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holba Premium je Českým pivem 2014

Co se píše o pivovarech a pivu


Holba Premium je Českým pivem 2014

[pátek, 26. září 2014]

Vyhlášený ležák Holba Premium získal nejvyšší ocenění- zlatou medaili za svou jedinečnou chuť a celkovou charakteristiku. V degustační soutěži České pivo se stal šampionem prestižní kategorie světlých ležáků a patří mu titul České pivo 2014. Do Holby ze soutěže putuje také stříbrná medaile pro Holbu Šerák, který bodoval mezi světlými výčepními pivy.

Ryzí pivo z hor tak do Jeseníků přiváží zlato a stříbro jako potvrzení špičkové kvality a chuťové osobitosti. Je to určitě dobrá zpráva pro všechny konzumenty, kteří mají důvod k dalšímu přípitku. Holba obsadila dvě nejsilnější kategorie a o to je úspěch cennější.

Ležáky jsou prestižní záležitost a výčepní piva zase nejvíce konzumovaná. Prosadit se v obou je úspěch, na který jsme hrdí a věříme, že podobný pocit přinese i našim konzumentům“ vyjadřuje ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Degustátoři hodnotili nejen chuť piva, ale i jeho celkovou charakteristiku. U Ryzího piva z hor shodně ocenili také výborný říz, rozvíjející se hořkost a navíc vysokou pitelnost. Tu způsobuje celková vyladěnost hanušovického piva, takže láká k dalšímu napití a delšímu posezení. Všechny uvedené vlastnosti přináší Holbě tradiční receptura výroby, kterou v pivovaru drží celých 140 let.

Degustační soutěž České pivo roku každoročně vyhlašuje Český svaz pivovarů a sladoven (ČSPS) ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarnickým a sladařským (VÚPS). Hodnocení jednotlivých vzorků probíhá anonymně a ve dvou kolech, což zajišťuje maximální objektivitu výsledků a je ve srovnání se světem ojedinělé. Důležitý je fakt, že vzorky do soutěže jednotlivé pivovary neposílají, ale odebírá je komise VÚPS přímo v pivovarech, což zvyšuje nestrannost soutěže.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI