Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ostravar se o víkendu přidá k oslavě Dne českého piva. Slavit se bude ve více než 150 restauracích.

Co se píše o pivovarech a pivu


Ostravar se o víkendu přidá k oslavě Dne českého piva. Slavit se bude ve více než 150 restauracích.

[úterý, 23. září 2014]

Pivovar Ostravar, nejstarší pivovar na severní Moravě, se o víkendu přidá k druhému ročníku akce Českého svazu pivovarů a sladoven nazvané Den českého piva. Jedná se o iniciativu českých pivovarníků s cílem posílit hrdost a vztah k našemu národnímu nápoji.

Pivovarníci zvolili Dnem českého piva 27. září. „Oslava se koná v předvečer svátku svatého Václava, který je na popud otce vlasti krále Karla IV. od 14. století považován za patrona českých sládků a pivovarníků,“ vysvětluje vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter.

Podle svazových údajů se k letošní oslavě Dne českého piva připojí desítky pivovarů a minipivovarů, které dohromady reprezentují téměř devadesát pět procent produkce pivovarského trhu, a přes čtyři tisíce restaurací a hospod po celé zemi. „Samozřejmě, že v této společnosti nemůžeme chybět,“ tvrdí Roman Richter.

Ostravar letos pojímá Den českého piva jako oslavu tří základních surovin, ze kterých se pivo vaří. Proto pro příznivce zlatavého moku připravil o nadcházejícím víkendu akce s číslicí tři.

Přátelé, kteří si u stolu objednají dvě piva, obdrží automaticky třetí zdarma. Každý půllitr bude reprezentovat jednu ze tří surovin – tedy chmel, slad a vodu, ze kterých v Ostravě vaříme pivo již od roku 1897,“ prozrazuje manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.

Právě kvalita základních surovin společně s unikátní recepturou dává podle vrchního sládka ostravskému pivu výjimečnou chuť. „Naše pivo je ve srovnání s ostatními mnohem voňavější a pitelnější. Díky kvašení v otevřených kádích spilky je u nás přirozeným způsobem posilována přítomnost tzv. neprokvašeného extraktu, sacharidických složek, jež dodávají pivu vyšší plnost a spolu s nasycením oxidem uhličitým i chuť k dalšímu doušku,“ popisuje chuťové benefity ostravského piva Roman Richter.

K ochutnávce Ostravaru se v Den českého piva mohou milovníci zlatavého moku vydat do přibližně 150 vybraných hospod v Moravskoslezském kraji. Kompletní seznam restaurací a hospod lze nalézt na speciální internetové adrese www.denceskehopiva.cz, kterou pro pivaře zřídil Český svaz pivovarů a sladoven. Dobrou zprávou je také to, že ve všech ostravarských hospodách a restauracích bude oslava Dne českého piva probíhat nejen v sobotu 27. září, ale po celý víkend.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI