Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovary Lobkowicz si odnesly z letošní Dočesné nejvíce ocenění

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovary Lobkowicz si odnesly z letošní Dočesné nejvíce ocenění

[úterý, 9. září 2014]

Tradiční Žatecké slavnosti chmele – Dočesná – přinesly společnosti Pivovary Lobkowicz celkem šest prestižních ohodnocení. Jedná se o tři zlatá, jedno stříbrné a dvě bronzová místa. Zasloužené uznání si mohou vychutnat pivovary Černá Hora, Protivín, Vysoký Chlumec a Klášter. Soutěžní degustaci uspořádal ve dnech 4. 9. a 5. 9. Chmelařský institut ze Žatce.

V kategorii světlých výčepních piv zvítězil Tas z pivovaru Černá Hora, v kategorii nealkoholických piv si své první místo dokázal obhájit Lobkowicz Premium Nealko z jihočeského Protivína. Zlato získal i Pivovar Vysoký Chlumec v kategorii speciální pivo polotmavé za pivo Démon. Na stříbrné příčce se v kategorii světlé výčepní pivo umístil Klášter výčepní z Pivovaru Klášter. Tento pivovar také získal třetí místo v kategorii světlý ležák 11 % za pivo KIášter Ležák 11 %. Třetí pozici vybojoval také v kategorii pšeničné pivo Chlumecký Vít z pivovaru Vysoký Chlumec.

Z výsledků hodnocení jsme opravdu nadšení, protože se nám podařilo obstát ve velké konkurenci. Odvezli jsme si opět zlato za Lobkowicz Premium Nealko, které se v posledních letech stává jedním z nejoceňovanějších nealkoholických piv v ČR,“ říká Jiří Faměra, vrchní sládek skupiny Pivovary Lobkowicz a dodává: „Hlavní radost ale máme z toho, že se opět potvrdilo, že naše piva chutnají nejen odborníkům, ale i laické veřejnosti. Lidé si v hospodách rádi dají pivo vyrobené tradičními postupy řemeslné výroby. Proto velké poděkování patří i všem našim zaměstnancům v pivovarech.

57. ročník Žatecké Dočesné se uskutečnil ve dnech 5. a 6. září 2014. V průběhu dvou dní se soutěžní degustace zúčastnilo celkem 208 degustujících z řad laiků i odborníků, kteří hodnotili piva v jedenácti kategoriích. Úkol to byl nelehký – přihlášeno bylo 149 vzorků piv z 26 pivovarů.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI