Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Královédvorský pivovar Tambor uvařil tisící várku

Co se píše o pivovarech a pivu


Královédvorský pivovar Tambor uvařil tisící várku

[pondělí, 8. září 2014]

Letos slavíme pět let existence a právě vaříme tisící várku, což je pět milionů půllitrů Královédvorského piva Tambor,“ mohl pronést v pátek 5. září 2014 majitel Královédvorského pivovaru Tambor Nasik Kiriakovský. Půl národa si tak už dalo půllitr Tambora. Taková událost si zasloužila oslavu.

Ve varně Královédvorského pivovaru Tambor se sešel Nasik Kiriakovský se sládkem Janem Pavlíkem a jeho kolektivem. Role patrona se ujal ředitel východočeských regionálních Deníků Tomáš Doubrava. Volba nebyla náhodná. Deník sledoval vznik a růst Královédvorského pivovaru Tambor od samého počátku.

Jedná se o letošní 190. várku. Vaříme jedenáctku, stejně jako v případě historicky první várky, i té pětisté,“ vysvětlil sládek Jan Pavlík. Do konce roku by mělo roční číslo stoupnout až na 290. „V současné době jede pivovar na sto procent své kapacity. Oproti loňsku jsme zaznamenali nárůst o 25 procent,“ doplnil Pavlík.

Proto v současné době řešíme rozšíření kapacity až o 75 procent té současné. Ale samozřejmě za zachování kvality piva, při dodržení všech technologických postupů a doby ležení,“ zdůraznil majitel Nasik Kiriakovský.

Patron tisící várky, ředitel východočeských Deníků Tomáš Doubrava, vyzdvihl dlouhodobou spolupráci novin s Královédvorským pivovarem Tambor. „Jsem rád, že mě pan Nasik Kiriakovský pozval jako patrona tisícího vaření. S pivovarem Tambor spolupracujeme v podstatě od jeho vzniku. Je hlavním partnerem naší čtenářské soutěže Tipliga, které se účastní kolem pěti tisíc hráčů,“ vysvětlil.

Zároveň ale přidal i svůj soukromý pohled: „Sleduji práci pana Kiriakovského od počátku. Obdivuji jeho nadšení, ochotu investovat do projektu, kdy se znovu začíná vařit pivo ve Dvoře Králové. Přeji vše dobré pivovaru i do dalších let a věřím, že se bude i nadále rozvíjet. Tak aby si Královédvorské pivo Tambor mohla dát ne půlka, ale celý národ. Musím také ocenit, jako obdivovatel židovské kultury, že Nasik Kiriakovský investoval do speciálních technologií, které splňují status košer piva. Podobný certifikát má jen málo pivovarů.

Sládek Jan Pavlík působil dříve v Ústí nad Labem. „Tohle je pro mě výjimečná událost. U tisíce várek jsem byl, ale tohle je poprvé ta historická, jubilejní. Jsem rád, že se mohu podílet na obnovení pivovarnické tradice ve Dvoře Králové,“ vysvětlil. Jan Pavlík byl také u vaření 500. várky.

Královédvorský pivovar Tambor uvařil tisící várku[p539]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI