Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlaté pravidlo z Kynšperka: V pivovarské hospodě nesmí host nikdy dostat špatné pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Zlaté pravidlo z Kynšperka: V pivovarské hospodě nesmí host nikdy dostat špatné pivo

[středa, 20. srpen 2014]

Vychutnat si čerstvě načepované pivo s hustou bílou pěnou, jemným řízem a osvěžující chutí. To je přání každého štamgasta, jenž si do hospody zajde na své oblíbené pivčo a těší se na první pořádné napití, které nabudí jeho smysly a zažene pocit žízně. Když navíc zlatavý mok dostane v krásně čisté a orosené sklenici, srdíčko mu poskočí blahem. Pokud ale host zamíří do restaurace, kde na čistotu moc nedbají a mají takzvaně zanesené trubky, může se představa o lahodném pivu rychle rozplynout. Ne však v restauraci Kynšperského pivovaru, kde kladou velký důraz nejen na kvalitu vyráběného piva, ale také na správný způsob jeho čepování.

Důkaz o tom, že si v Šenkovně u Zajíce můžete dát pivo bez jakýchkoli obav, svědčí certifikát, který nedávno kynšperské restauraci udělila společnost Pivo, Bier & Ale Profi. Jedná se o osvědčení, že výčepní zařízení v daném podniku je sanitováno podle předepsaných norem. „Přijeli k nám kontroloři z Anglie, aby zjistili, jestli čistící systém používáme správně. Když se na místě přesvědčili, že zařízení funguje jak má, předali nám ocenění, které je garancí kvality,“ uvedl ředitel Kynšperského pivovaru Radek Vomočil. „Byli jsme vlastně první z minipivovarů, kdo si do své hospody instalovali čistící systém Phoenix ABC doporučovaný odborníky na sanitaci výčepů,“ poznamenal Vomočil.

A proč se v Kynšperku nad Ohří rozhodli používat přístroj pro automatickou sanitaci? Důvod je prostý. Chtěli mít jistotu, že se do sklenice nikdy nedostane žádná nečistota a každé načepované pivo bude stejně dobré. „Je špatně, když je přes noc pivo v trubkách. Vezměte si, když pak ráno přijde první zákazník a hostinský mu načepuje pivo, kam se dostanou zbytky ze zanesených trubek. Okamžitě si vyslouží špatné renomé. A to my pochopitelně nechceme,“ prohlásil ředitel pivovaru. „Náš čistící systém je napojený na celý výčep a veškeré pivní cesty. Automat každý večer proplachuje potrubí vodou a jednou za týden je pročistí i chemicky. Přes noc, když je provozovna zavřená, jsou trubky zaplněné vodou. Když pak ráno přijde obsluha, jednoduše odrazí sudy, připojí je na proplachový systém, přebytečná voda vyteče a už první pivčo se může bez obav podávat,“ popsal Vomočil výhody moderního sanitačního zařízení.

V pivovarské hospodě nesmí nikdy host dostat špatné pivo. To je zlaté pravidlo a pivní fajnšmekři si na něm vskutku zakládají. Pokud by před ně někdo postavil pivo ze špinavých trubek, okamžitě by to poznali. „Pěna takového piva nevydrží, rychle padne, a to ještě dříve než se dostane na stůl k zákazníkovi. Někdy může mít i trochu kyselý nádech. Pokud by se hostinský o trubky delší dobu nestaral, pivo by se na ně nalepilo a pak by se mohlo stát, že se do sklenice dostane i nějaký cucek. K tomu ale samozřejmě nesmí nikdy dojít,“ zdůraznil Vomočil.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

ladin

čtvrtek, 21. srpen 2014
10:44

V miste vzniku se mi snad podari okusit tento vikend, ale uz jsem se se Zajicem parkrat setkal v PET i v tocene podobe na Sokolovsku a omlouvam se za uprimnost... Rozhodne to neni kategorie "neda se pozrit", urcite neurazi, ale ani nenadchne, nezaujme. At uz sortimentem, tak i zpracovanim. Kdyz vedle toho postavim z blizkeho okoli Permona nebo Hastrmana, tak to je zcela jina uroven piva (ano, v Kynsperku podnikani nestoji jen na pivu, to chapu), zvlaste pokud mate radi svrchne kvasene.


napsal(a): ladin [Odpovědět]

kamasutra

středa, 20. srpen 2014
22:53

To je hezké, ještě kdyby vyráběli pivo, které se dá pozřít.


napsal(a): kamasutra [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
07:57


posted by: Inzerce

Chody

čtvrtek, 21. srpen 2014
00:20

Chody

kamasutra: Pan či paní kamasutra by se asi spíše měl(a) věnovat hledání bodu G :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI