Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Narozeninové Slavnosti svijanského piva přilákaly 16 000 lidí

Co se píše o pivovarech a pivu


Narozeninové Slavnosti svijanského piva přilákaly 16 000 lidí

[pondělí, 14. červenec 2014]

Koupaliště ve Svijanském Újezdě vítá každoročně druhou červencovou sobotu milovníky piva a dobré zábavy na Slavnosti svijanského piva. Letos proběhl jubilejní 25. ročník, na který zavítalo 16 000 návštěvníků z celé republiky. Největším lákadlem byl svijanský prémiový světlý ležák 450, kterého se vypilo 250 sudů, a hvězdné kapely v čele se skupinou Olympic.

Již kultovní svátek piva si každoročně nenechají ujít tisíce Čechů. Letošní ročník byl výjimečný dvojitými narozeninami. Slavnosti svijanského piva proběhly už po 25. a svijanský pivovar slaví letos 450. výročí od svého založení. Program byl proto nabitý zvučnými jmény českých hudebníků a nechybělo ani narozeninové pivo, prémiový světlý ležák 450. Jedná se o pivo uvařené z nejtradičnějších českých surovin tím nejtradičnějším možným způsobem. Jak se ukázalo, návštěvníkům se Svijany tímto pivem opravdu trefily do chuti, vypili ho totiž 250 sudů a snědli 1700 kopečků zmrzliny, která byla z tohoto prémiového ležáku připravena. Druhou příčku v pomyslném žebříčku oblíbenosti obsadila svijanská stálice, jedenáctka Svijanský Máz. Na čepu byla všechna piva ze svijanské produkce, celkem se jich vypilo 700 sudů.

Organizátoři letos připravili také jednu novinku, pivní degustaci. Příchozí si tak mohli na vlastní kůži vyzkoušet práci odborných degustátorů, když museli mezi neoznačenými vzorky poznávat konkrétní piva ze Svijan.

Ve svižném tempu probíhala i hudební vystoupení. Před davem fanoušků zazpívala třeba Marta Kubišová, Jan Vančura & Plavci, Turbo, Petra Janů nebo skupina Olympic, která dokonce dvakrát přidávala. Po setmění zábavu přerušil velkolepý narozeninový ohňostroj, po kterém se na obou pódiích opět rozezněla hudba.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI