Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Teplé počasí odstartovalo zvýšenou poptávku po pivu Holba. Holba má za sebou první rekordní prodeje.

Co se píše o pivovarech a pivu


Teplé počasí odstartovalo zvýšenou poptávku po pivu Holba. Holba má za sebou první rekordní prodeje.

[úterý, 1. červenec 2014]

Letní teploty zvedly prodeje piva až dvojnásobně. Týká se to především restauračních zařízení s ideální lokací na výletních trasách. Jejich kapacitu teď navyšují i venkovní posezení. Denní prodeje oblíbené Holby v červnu šplhaly ke dvěma tisícům hl a další nárůsty sebou přinese doba dovolených.

Nejvyšší poptávce se těší zahrádkové jedničky - ikonický Šerák, Holba Kvasničák a ochucená Holba Brusinka. Začaly prázdniny a Jeseníky už tradičně patří k nejvíce navštěvovaným horám u nás. Holba se stala jejich symbolem a ochutnat ji chce každý turista. Jen v červnu se sudové Holby prodalo téměř 20 tisíc hl. Roční prodeje sudového piva se pohybují okolo 180 tisíc hl a to je více než polovina z celkového výstavu pivovaru. Holba si vede výborně nejen v sudech, kde jde proti narůstajícímu trendu konzumace lahvového piva doma. „Pití piva u nás bylo vždy společenskou záležitostí a lahev u televize může jen stěží nahradit posezení s kamarády ve stylové hospůdce. U dobrého piva je radost posedět. Kromě toho např. v menších vesnicích mají i dnes pohostinství nejen roli společenskou, ale také informativní. Přece jen je zábavnější posezení s kamarády než s tabletem “ říká Vladimír Zíka, ředitel hanušovického pivovaru. Stejný názor mají i provozovatelé restaurací a kaváren v zahraničí, kde se stále častěji objevují cedulky s nápisy „wi-fi nemáme, bavte se spolu“.

Pivo Holba je kromě své jedinečné chuti známé také svojí vysokou pitelností, a proto dokáže plnit hospody. Takové pivo se krásně pije, láká k dalšímu doušku a tím i delšímu posezení.

Léto zvyšuje také poptávku po Holbě v plechovkách. Pro jejich praktičnost je konzumenti, kteří chtějí mít svého favorita stále u sebe, berou především na cesty. „Plechovky jsou doplňkovým obalem a stáčíme do nich především Holbu Šerák. Prodeje se pohybují kolem 3 tisíců hl ročně,“ komentuje Vladimír Zíka. Pozitivně hodnotí také rostoucí zájem o nealkoholickou Holbu Free, která se letos poprvé stáčí také do lahví.

V létě je zapotřebí posílit nejen samotnou výrobu piva, ale také servis a distribuci. Stáčírny běží v plném provozu tj. na 3 směny, stejně jako varna, kde navíc dochází k prodloužení varního cyklu. Plná je také kapacita ležáckých sklepů. Do jejich rekonstrukce investoval pivovar 40 milionů korun, aby tak vytvořil ideální podmínky pro dlouhé dozrávání piva, které dává Holbě vyváženou plnou chuť a výborný říz.

V létě stoupají nároky také na zákaznický servis, který zajišťuje, aby se pivo dostalo ke konzumentovi vždy v provotřídní kvalitě.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI