Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Oktoberfest na Moravě: Mikulovské Pivobraní 2014

Co se píše o pivovarech a pivu


Oktoberfest na Moravě: Mikulovské Pivobraní 2014

[středa, 25. červen 2014]

V sobotu 9. srpna můžete být v mikulovském amfiteátru svědky toho, jak se po boku vína stává pivo nejoblíbenějším nápojem jižní Moravy. Letošní IV. ročník festivalu Mikulovské Pivobraní představí ten nejlepší a nejpestřejší výběr pivních specialit, vynikající rockový koncert a bohatý program pro návštěvníky všech věkových kategorií.

I když může titulek na první pohled působit jako dobrý vtip, letos se už počtvrté můžete sami přesvědčit, že takový Oktoberfest „v menším“ najdete i na jižní Moravě. V nádherném prostředí mikulovského amfiteátru, obklopeném vinicemi, máte 9. srpna možnost degustovat více než 60 druhů piv a pivních speciálů z produkce jak těch nejmenších rodinných pivovarů, tak i těch velkých tradičních z celé České republiky, ale i z Rakouska.

Na letošním celodenním pivním jarmarku, jehož brány se návštěvníkům otevřou v 10:00 h, budou již tradičně představeny speciály od pivovaru Lobkowicz, náchodského Primátoru i Dalešické lahůdky 10° a 11°. Nebude chybět domácí pivečko od rodinných pivovarů Bravůr, Syrovar nebo Rychnov nad Kněžnou. Kromě pravidelných účastníků festivalu se můžete těšit také na speciály od moravských pivovarů – mimo jiné nabídne ochutnávky minipivovar Kunc (Hodonín), minipivovar Doubravník, jihlavský pivovar Kozlíček nebo zlínský pivovar Čechmánek. Pořadatele těší také zájem pivovarů z druhého konce republiky – svá piva představí například minipivovar Labuť z Litoměřic či Pivovarský dvůr Chýně.

Vrcholem pivního jarmarku budou řízené pivní degustace, pivní soutěže, prezentace a minipřednášky o vaření piva, historii pivovarnictví nebo o tom, jak se pivo vyrábělo za minulého režimu. Harmonikář s pivními písničkami pak už jen podtrhne skvělou atmosféru odpoledních degustací. Ke kvalitnímu pivu neodmyslitelně patří dobré jídlo - o to se postará Klobásofest. Domácí výrobci špičkových uzenin nabídnou k ochutnávce klobásky na různý způsob.

Zlatým hřebem večera bude rockový koncert, kde se od 16:00 h vystřídají na jednom pódiu legendy české i slovenské hudební scény - Horkýže Slíže, Alkehol, Harlej, Doga a Gate Crashers.

Letošní novinkou je oddělený vstup na celodenní pivní jarmark a rockový koncert. Spíše symbolické vstupné na pivní jarmark ve výši 50 Kč je podle organizátorky festivalu Veroniky Žuravlove jistě dobrá zpráva pro všechny milovníky piva. Vstupenky na rockový koncert včetně vstupu na pivní jarmark můžete zakoupit za předprodejní cenu 170 Kč, která je platná do půlky července, poté se vstupné zvýší o 20 Kč. Předprodej je zahájen od 11. června v TIC Mikulov, TIC Břeclav, TIC Brno a také v ATC Merkur Pasohlávky a hudebním klubu Melodka Brno. Vstupenky je možné zakoupit i na místě v den konání festivalu za cenu 220 Kč.

Veškeré podrobnosti o programu, předprodeji vstupenek a novinkách jsou k dispozici na webových stránkách www.mikulovskepivobrani.cz.

Oktoberfest na Moravě: Mikulovské Pivobraní 2014

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI