Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Přecházení u pivovaru má být více bezpečné

Co se píše o pivovarech a pivu


Přecházení u pivovaru má být více bezpečné

[čtvrtek, 12. červen 2014]

Nový chodník buduje v těchto dnech před svým areálem Kynšperský pivovar. Navazuje tak na stavební práce z loňského roku, kdy se město postaralo o úpravu a celkové zpřehlednění frekventované křižovatky v ulici Sokolovská. Dalším krokem by podle ředitele Kynšperského pivovaru Radka Vomočila mělo být vybudování nového přechodu pro chodce k základní umělecké škole.

Tím, že jsme zprovoznili pivovar a otevřeli restauraci, se v této části města pochopitelně zvýšil i dopravní ruch. Proto se chceme podílet na zvýšení bezpečnosti v okolí našeho areálu. Prostranství před hlavní bránou jsme nechali vydláždit a vytvořili třináct parkovacích míst pro pohodlné zaparkování. Nyní v úpravách pokračujeme stavbou chodníku, který povede až na konec pivovarského komplexu,“ okomentoval stavební práce Radek Vomočil. „Až bude chodník hotový, může tady vzniknout přechod pro chodce. Vyznačený má být mezi pivovarem a uměleckou školou, tak aby se lidem usnadnilo přecházení rušné vozovky a řidiči dobře viděli, že si tady mají dávat větší pozor,“ pokračoval ředitel.

Kromě chodníku se pivovar zaměří také na vylepšení zadního nájezdu do dvora. „Veškeré práce by měly být hotové nejpozději do konce července,“ doplnil Vomočil s tím, že stavební činnost nijak neovlivňuje provoz pivovaru ani restaurace.

Pivovarský komplex je dobře připravený na letošní turistickou sezónu. Přímo uvnitř areálu je prostorné parkoviště pro 64 osobních aut. Autobusy, případně další vozidla mohou parkovat i na zadním pivovarském dvoře. „Myslíme také na cykloturisty. Svá kola mohou umístit do stojanů u venkovní terasy, takže je budou mít stále pod dohledem,“ poznamenal ředitel.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI