Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Všechny cesty vedou k Holbě. Vyšlápněte si na Pivovarskou čtvrtku a přesvědčte se.

Co se píše o pivovarech a pivu


Všechny cesty vedou k Holbě. Vyšlápněte si na Pivovarskou čtvrtku a přesvědčte se.

[pondělí, 12. květen 2014]

Jde o největší turistický pochod na Moravě, na který s oblibou vyrážejí turisté a příznivci ryzího piva z hor z celé republiky. Pivovarská čtvrtka letos slaví krásných 17 let, pokud počítáme bez přerušení za sebou jdoucí ročníky. S Holbou ji pojí pevné pouto už z dob dřívějších. Ve skutečnosti je oblíbený pochod daleko starší a vůbec poprvé se šel před více než 40 lety.

Pivovar Holba zve každoročně na start stovky příznivců turistiky a dobrého piva. Letos pochod startuje 24. května mezi 8 a 10 hodinou z pivovarského nádvoří v Hanušovicích, Králíků a Šumperka a vůbec poprvé také z Velkých Losin. Rozšíření startovacích míst proběhlo na základě ankety pivovaru Holba, kde hlasující podpořili nejen další startovací místo, ale také vznik nové trasy z Velkých Losin do Hanušovic. Její délka je 17 km a tak symbolicky připomíná sedmnácté narozeniny pochodu.

Každý účastník si letos může zvolit z celkem osmi tras podle své kondice. Nejkratší je dlouhá 10 km a každoročně ji absolvuje nejvíce lidí, dokonce i maminky s kočárky. Vede krajinou kolem Hanušovic a po celé délce je výborně schůdná. Naopak nejdelší jsou trasy v délce 21 a 22 km. Ta nejnáročnější vede kolem pramene Tiché Orlice přes Jeřáb a nabízí jedinečné výhledy do okolí. Všechny stezky jsou bezpečné a řádně značené. Na tom, aby nikdo nezabloudil se podíleli členové Klubu českých turistů ze Šumperka, se kterými pivovar dlouhodobě spolupracuje. Holba počítá s občerstvovacími stanicemi s nejlepší desítkou u nás Holbou Classic, která by měla přinést osvěžení přímo na trase.

Tradiční Pivovarská čtvrtka umožňuje nejen prověřit si kondici, ale i podívat se do pivovaru a navíc něco vyhrát. Každý startující totiž kromě mapy a občerstvení získává i slosovatelný startovací kupon. Losovat se bude po ukončení pochodu na nádvoří pivovaru, kde se chystá zábavné posezení s hudbou a programem. V pivovaru vás dokonce naučí, jak správně chodit.

Pro příznivce nordic walkingu jsou připravené instruktážní vycházky a turistické hole tady budou také ke koupi.

Pro plynulý start se zaregistrujte už nyní

Loni pochod absolvovalo 2700 lidí a velký zájem očekává pivovar Holba i letos. Právě nyní je správný čas pro registraci, kterou si můžete ušetřit nervozitu při čekání na start. Stačí se zaregistrovat na www.pivovarskactvrtka.cz a na startu Vás už nic nezastaví.

Na stránkách akce najdete vše, co potřebujete vědět tj. popisy tras, mapy, startovací místa a program akce.

Dospělí zaplatí 50 Kč, děti 30 Kč a senioři od 70 let mají start zdarma. Každý startující získává mapu trasy, poukázku na občerstvení a dárek. Pro zájemce jsou připraveny prohlídky pivovaru i pivovarského muzea.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI