Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na český trh vstupuje významná britská pivovarnická značka Carling. Českým spotřebitelům nabídne cider s třešňovou příchutí

Co se píše o pivovarech a pivu


Na český trh vstupuje významná britská pivovarnická značka Carling. Českým spotřebitelům nabídne cider s třešňovou příchutí

[středa, 7. květen 2014]

Společnost Pivovary Staropramen ve spolupráci s britskou značkou Carling, která stejně jako Staropramen patří do pivovarnické skupiny Molson Coors Brewing Company, nyní vstupuje do nového a rychle rostoucího segmentu ciderů. Čeští spotřebitelé tak nově ochutnají třešňový Carling Cherry Cider.

Cider je zkvašený jablečný mošt s obsahem alkoholu od 0,2 – 8 %, jehož obliba a s tím spojená spotřeba ve světě v posledních letech masivně narůstá. Cider celosvětově představuje nejrychleji rostoucí kategorii mezi všemi alkoholickými nápoji. Odhaduje se, že celosvětově bude jeho spotřeba do roku 2017 meziročně narůstat o 7 procent. V Evropě by měla mezi lety 2013 až 2017 narůst až o 30 %. Velkou měrou se na tom budou podílet jeho ovocné varianty. A právě tento stylový typ cideru se čtyřmi procenty alkoholu vyrobený z ručně sbíraných jablek a nejzralejších třešní společnost Pivovary Staropramen v nejbližších dnech nabídne i českým konzumentům.

Cider je moderní a stylový nápoj, který je oblíbený u obou pohlaví pro svou vysokou pitelnost a nezaměnitelný chuťový profil. Vsadili jsme na jeho ochucenou variantu, která není v Česku doposud příliš rozšířena a která na plné čáře zvítězila u respondentů během jeho testování,“ říká Petra Chovancová, manažerka inovací společnosti Pivovary Staropramen, podle níž má novinka za cíl oslovit zejména aktivní muže a ženy z větších měst ve věku 18 až 35 let, kteří se rádi baví a traví čas se svými přáteli.

Značka Carling vznikla v roce 1840 a dnes se prodává po celém světě. Ve Velké Británii se jí již 30 let daří obhajovat pozici nejlépe prodávaného ležáku. V loňském roce Carling vstoupil i do segmentu ciderů, který je ve Velké Británii velmi oblíbeným nápojem.Už v roce svého uvedení Carling British Cider uspěl v prestižní soutěži International Brewing Awards v Burton- on- Trent, kde ve své kategorii získal zlatou medaili. Carling Cherry Cider je jeho ochucenou variantou.

Carling Cherry Cider se 4% obsahem alkoholu bude od května nabízen jak točený ve vybraných restauracích, tak v maloobchodní síti, kde bude prodáván v 0,3 l lahvích. Carling Cherry Cider se doporučuje pít na ledu, protože takto nejlépe osvěží a vynikne jeho jedinečná chuť.

Uvedení nápoje Carling Cherry Cider na český trh bude provázet marketingová podpora zahrnující PR aktivity, ATL komunikaci i BTL podporu.

Způsob, jak vzniká Carling Cherry Cider, naleznete zde:

https://www.youtube.com/watch?v=qZhRhIjHfNY&feature=youtu.be


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI