Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Získaná ocenění jsou pro nás povzbuzením do další práce, říká ředitel pivovaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Získaná ocenění jsou pro nás povzbuzením do další práce, říká ředitel pivovaru

[pátek, 4. duben 2014]

Významného ocenění od České a moravské pivovarské akademie v podobě Výroční ceny za rok 2013 se dočkal Kynšperský pivovar. Prestižní titul obdržel za nejlépe vybavenou pivovarskou prodejnu, což je pro malý regionální pivovar obrovský úspěch. Pro ředitele Kynšperského pivovaru Radka Vomočila navíc znamená velké povzbuzení do další práce a potvrzení, že se vydali správným směrem.

Jsme rádi, že se nám podařilo v tak silné konkurenci vyniknout. Ačkoli nejsme velký pivovar, tak umíme zaujmout zákazníka a nabídnout mu široký sortiment zboží. A to se zřejmě líbilo i hodnotitelům, že kromě piva jsou u nás k dostání i další regionální výrobky. Máme tu například ručně vyráběný porcelán, pivní kosmetiku, sušené maso, kozí sýry nebo klobásky,“ vyjmenoval Vomočil.

Českou a moravskou pivovarnickou akademii založil měsíčník Pivo, Bier & Ale, aby představil nejvýraznější osobnosti tohoto tradičního českého oboru. Vítězové sedmnácti kategorií Výročních cen ČMPA za rok 2013 obdrželi ocenění během slavnostního večera v Klášterním pivovaru Strahov v Praze. Mezi hlavní skupiny patří nejlepší hostince, restaurace a pivní bary, dále pivotéky, pivovarské prodejny nebo pivovary s hotelem. Z titulu Mistr výčepní, udělovaného v mužské i ženské kategorii, se může radovat Klára Valuchová (Pivovarský klub) a Jiří Bejček Stehlíček (První Pivní Tramway). Cenu za celoživotní přínos pro české pivovarnictví získal Ivan Chramosil.

V minulém roce si časopis Pivo, Bier & Ale všiml i dalších předností Kynšperského pivovaru. „Od redakce jsme dostali ocenění za nejlepší nové spodně kvašené pivo, džbánek roku a nově otevřený pivovar s kapacitou do 10 000 hl,“ připomenul ředitel.

Kynšperský pivovar se pyšní i dalším úspěchem. Od loňského roku může svoji světlou dvanáctku prezentovat jako Regionální potravinu Karlovarského kraje. „Vítězství v této soutěži si velice považujeme, jelikož o udělení značky, která je zároveň známkou kvality, rozhoduje celá řada odborníků. A na nás teď bude, abychom si ji udrželi,“ poznamenal Vomočil.

V hodnocení si vedl dobře také polotmavý ležák, jenž si v kategorii alkoholických a nealkoholických nápojů vysloužil třetí příčku. „V soutěži bychom rádi vynikli i letos. Tentokrát však k pivům přihlásíme i naše ovocné limonády míchané ze sodovky a přírodních sirupů,“ doplnil ředitel s tím, že pivovarnictví a výroba nealkoholických limonád má k sobě historicky velice blízko. „Už dříve se dělávaly takzvané sladové limonády, což byly první výluhy sladu a teplé vody, kterým se zkráceně říká sladinka,“ vysvětlil Vomočil.

Získaná ocenění jsou pro nás povzbuzením  do další práce, říká ředitel pivovaru[p1184]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI