Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na medailové pozice v náročných degustacích o Zlatou pivní pečeť v Táboře dosáhlo 44 ze 150 pivovarů

Co se píše o pivovarech a pivu


Na medailové pozice v náročných degustacích o Zlatou pivní pečeť v Táboře dosáhlo 44 ze 150 pivovarů

[úterý, 18. únor 2014]

Soutěž o Zlatou pivní pečeť v Táboře je u konce. Z více než sedmi set vzorků piva vybrali degustátoři čtyřiadvacet nejlepších. Soutěž o Extra pivní pečeť skončila těsně před začátkem tiskové konference, takže výsledky se dozvíte přímo na místě.

Čtyřdenní maraton degustací opět ukázal, že velikost pivovaru nemá žádný vliv na kvalitu piva, které produkuje.Porota určila v každé ze čtyřiadvaceti kategorií první tři místa. Nejvíce Pečetí si tak z Tábora odveze Rodinnýpivovar Bernard, který má 1 zlaté, 1 stříbrné a 2 bronzová umístění. Ze zahraničních pivovarů překvapil japonský BayPilsnerz pivovaru YokohamaBayBrewing.co, který získal první místo v kategorii Světlé speciální pivo z minipivovaru.Velice dobře si v Táboře opět vedly i slovenské pivovary, zejména Heineken Slovensko, a.s., Hurbanovo a Banskobystrický pivovar, a.s. Jako nejlepší pivo v kategorii Světlé výčepní, tedy dříve světlá desítka, skončil Bernard světlé výčepní pivo z Rodinného pivovaru Bernard z Humpolce. V kategorii Světlý ležák Premium, dříve světlá dvanáctka, získal prvenství Otavský zlatý světlý ležák od akciové společnosti DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice.Na medailové pozice dosáhlo ke čtyřiceti pivovarům.Objektivita a regulérnost průběhu odborných soutěží jsou garantovány mezinárodními certifikačními autoritami.

Letošního ročníku soutěže o Zlatou pivní pečeť se zúčastnilo rekordních 150 pivovarů, které přihlásily přes sedm set vzorků piva. V praxi to mimo jiné znamenalo každý den nalít stovce degustátorů deset tisíc degustačních vzorků!

Dnes dopoledne přišly na řadu i minerální vody, kam se letos přihlásili kromě českých také výrobci ze Slovenska, Itálie, Ukrajiny, Ruska, Belgie a Fidži. Prvenství a titul Zlatý český pramen v kategorii neochucené minerální vody získalaMagnesiaperlivá z akciové společnosti Karlovarské minerální vody.Z ochucených vybrala porota jako nejlepší minerální vodu Hanáckou kyselku s příchutí citronu od Hanácké kyselky, s.r.o.

Výjimečných slavností v Táboře se po celý týden účastnila řada zahraničních hostů, kteří byli v Táboře velice spokojeni jak se soutěží samotnou, tak s prostředím a službami ve městě. Podle prezidenta slavností Aloise Srba nemá setkání pivovarníků v tomto rozsahu ve světě konkurenci.

Slavnostní předání cen se uskuteční v sobotu 15. února od 18 hodin v Hotelu Palcát během závěrečného dne Reprezentačních slavností piva.Hotel Palcát bude pro veřejnost otevřený už od 16 hodin.Mnoho oceněných piv bude k ochutnání i na stáncích, takže návštěvníci budou moci porovnat své chutě s názorem odborníků.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI