Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tmavý porter Holba Strong otevírá Kalendář speciálů

Co se píše o pivovarech a pivu


Tmavý porter Holba Strong otevírá Kalendář speciálů

[sobota, 18. leden 2014]

Tmavý porter Holba Strong je prvním speciálem, který hanušovičtí pivovarníci uvařili pro ty, co to rádi silnější. Osmnáctistupňový Holba Strong tak otevírá letošní Kalendář speciálů značky – ty bude možné ochutnávat v gastro zařízeních s Holbou na čepu hned několik měsíců v roce. Jde o piva, vařená v limitovaných sériích při významných příležitostech jako je např. výročí pivovaru, Svátek piva nebo pivovarské slavnosti. Letos pivovar slaví 140 let, takže počítá i s výročním pivem jako dárkem pro příznivce značky.

Holba Strong je vůbec nejsilnějším pivem, které ve své historii pivovar vyrobil. Typově jde o tmavý porter, pivo s typickou charakteristikou, pocházející z anglosaských zemí, kde se dlouhodobě těší značné popularitě. K dalším a pro pivní znalce určitě významným jeho „nej“ patří dlouhá doba kvašení při nízkých teplotách. Spodní kvašení umožní, aby pivo získalo vyšší podíl zbytkového extraktu a to mu dává jedinečný fundament, spojený s plnou chutí a sice vyšší, ale stále ještě lahodnou hořkostí.

V ležáckých sklepích Holba Strong odpočívala celých 100 dní, což potvrzuje, že výroba porteru není žádným sprintem, ale naopak během na dlouhou trať. „Jde o poctivou řemeslnou práci, při které nám sice pomáhají moderní technologie, ale každý krok je třeba bedlivě hlídat,“ vyjadřuje sládek pivovaru Luděk Reichl a zdůrazňuje základní princip čistoty piva, vyrobeného pouze z chmele, sladu, pivovarských kvasnic a vody - v případě Holby horské vody mimořádné kvality. V pivovaru Holba právě nyní stáčí celkem 300 hl tmavého porteru do sudů. Na ty už čekají restaurace, kde se bude Holbou Strong připíjet už od příštího týdne.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

pana

úterý, 21. leden 2014
22:43

Portery jsou kvašené svrchně i spodně.


napsal(a): pana [Odpovědět]

bobosk

úterý, 21. leden 2014
20:40

:) Sekal se sek :)


napsal(a): bobosk (pebox(a)azet.sk) [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
08:37


posted by: Inzerce

Sekal

pondělí, 20. leden 2014
23:45

Sekal

Porterům moc neholduji, ale vím, že to nejsou spodně kvašená piva.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

mithe

úterý, 21. leden 2014
00:49

mithe

to Sekal: Baltic Porter je spodně kvašený.


napsal(a): mithe [Odpovědět]

Honza Svetpivacz

úterý, 21. leden 2014
10:21

to mithe: Baltic Porter je spodne kvaseny, anglosasky, na ktery se odkazuje text, bych rekl ze je spis svrchne kvaseny


napsal(a): Honza Svetpivacz [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI