Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Chotěbořský pivovar stabilně roste

Co se píše o pivovarech a pivu


Chotěbořský pivovar stabilně roste

[úterý, 14. leden 2014]

Pivovar Chotěboř má za sebou dobrý rok. Loňský výstav se přiblížil k hranici 20 tisíc hektolitrů, přesně to bylo 19 861 prodaných hektolitrů piva. V porovnání s rokem 2012 vzrostl o 23,5%. V Chotěboři od počátku vsadili na stoupající poptávku po regionálních potravinách a hlavně na kvalitu a přírodní suroviny. Hospodářský výsledek za rok 2013 vypovídá, že tato volba byla správná. Do nového roku pivovar vstoupil i s novým podílníkem, kterým je od 17. prosince česká společnost Rade s.r.o. Druhým vlastníkem zůstává společnost RHPI s.r.o., pivovar je tak nadále ryze českou firmou.

V Chotěboři vaří celkem sedm druhů piv, v prodejích jasně vede světlá dvanáctka Prémium, která se na celkových prodejích podílí zhruba sedmdesáti procenty. Úspěšná jsou ale všechna piva, loni například výrazně rostl prodej světlého nefiltrovaného piva pod názvem Plus. Co se týká tržeb za pivo, na konci roku 2013 se ustálily na částce kolem 36 milónů korun, oproti roku 2012 je to nárůst o 21,6%.

Jsou to skvělé výsledky, je vidět, že se nám sázka na kvalitu vyplácí,“ komentuje výsledky za rok 2013 ředitel pivovaru Jaroslav Soukal. „Takový nárůst byl samozřejmě možný jen díky přízni našich zákazníků, ale také díky rozšíření výrobní části pivovaru. Pro letošní rok plánujeme podobný růst jako loni. Uděláme všechno pro to, aby nám naši stálí zákazníci zachovali přízeň a abychom získali i řadu nových,“ poodhalil plány na rok 2014 Soukal.

Tak jako loni, i letos chystá chotěbořský pivovar řadu akcí pro veřejnost. V únoru a březnu to budou především akce ve znamení plesové sezóny. Pivovar je i hrdým partnerem pražského Plesu v Opeře, pro který připravil speciální edici polotmavého piva. Na tuto akci naváže

1. března vlastní, v pořadí již pátý pivovarský ples, tančit se bude v chotěbořské sokolovně. V létě bude jednou z hlavních akcí další ročník festivalu Freš fest.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI