Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Oslavy Vánoc v pivovaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Oslavy Vánoc v pivovaru

[čtvrtek, 5. prosinec 2013]

Letos poprvé budou moci lidé z Hanušovic a okolí přivítat Vánoce společně. Hanušovický pivovar Holba, sdružení K2 Hynčice a město Hanušovice letos přišly se zajímavým nápadem vánočních oslav „Hanušovice sobě“. Místní se tak mohou těšit na příjemná setkání, vánoční zpívání, jarmark s vánočními dobrotami a nebude chybět ani živý betlém nebo dětská vánoční dílna.

Projekt Hanušovice sobě navazuje na tradiční pojetí Vánoc jako času vzájemných setkání, pochopení a taky pomoci. Myšlenku sounáležitosti chceme ve spolupráci s městem dále rozvíjet a věříme, že první společnou oslavu Vánoc obyvatelé Hanušovic a okolí se zájmem přivítají,“ vyjadřuje Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba.

Oslavy zahájí 18. prosince „pivovarský sedánek“. Uskuteční se od 17 hodin v pivovarském muzeu v Hanušovicích a připomene tradiční výrobu piva v dobách, kdy zlatý mok rozvážely koňské povozy, k chlazení spilky i sklepů sloužil led z pivovarských rybníků a sudy se plnily i nakládaly ručně. Dozvíte se, kde se v areálu hanušovického pivovaru zapřahali koně i kam až byli schopni pivo dopravit, co všechno museli stíhat tehdy nepostradatelní bednáři nebo kováři i kdo je pan starý a jakou práci měl dříve a dnes. A protože jde o vánoční sedánek, pro každého je připraven malý dárek v podobě fortelně načepovaného vánočního speciálu Holba Šerák.

O dva dny později v pátek 20. prosince ve čtyři hodiny odpoledne pivovarskou louku u muzea rozezvučí vánoční koledy v podání hanušovických dětí, zazpívají místní zpěváci i oblíbená Bludověnka. Atmosféru Vánoc dále podpoří živý betlém se zvířátky i tradiční jarmark s rukodělnými výrobky, ozdobami, vánočkami, cukrovím a perníčky i medovinou od místních včelařů. Budou se tady péct ryby a grilovat maso i klobásy a v Pivovarské restauraci nabídnou vánoční menu a vánoční Šerák.

Vstupné je dobrovolné a vybrané peníze půjdou na dárky pro opuštěné děti z dětského centra Pavučinka v Šumperku. Nebude chybět ani tradiční pivovarská zabíjačka, kterou pivovar uspořádá pro své zaměstnance.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI