Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nejen české pivo, ale i český design sklízí úspěch ve světě

Co se píše o pivovarech a pivu


Nejen české pivo, ale i český design sklízí úspěch ve světě

[čtvrtek, 28. listopad 2013]

Po ocenění WORLDSTAR PACKAGING AWARDS 2014 v Barceloně, získala lahev Pilsner Urquell z limitované edice také ocenění za nejlepší obalový design GOLD DESIGN TOUCH 2013

Litrová lahev Pilsner Urquell vyhrála v soutěži Obal roku cenu GOLD DESIGN TOUCH 2013. Tato designová perlička z dílny Larse Kempera určená pro limitovanou edici uspěla i v mezinárodní konkurenci a začátkem listopadu si z Barcelony odnesla ocenění WorldStar 2014 udělované Světovou obalovou organizací. Minulý týden zabodovalo v soutěži POPAI AWARDS 2013 i další spotřebitelské balení Pilsner Urquell – dřevěná bedýnka určená pro vánoční trh.

V soutěži Obal roku získal Plzeňský Prazdroj spolu s Vetropack Moravia Glass ocenění za nejlepší obalový design GOLD DESIGN TOUCH 2013. Cenu udělila odborná porota unikátní litrové lahvi s porcelánovým uzávěrem, která vznikla pro limitovanou edici u příležitosti 170. narozenin originálního plzeňského ležáku Pilsner Urquell. Autorem návrhu je renomovaný designér Lars Kemper, který se inspiroval podobou historické lahve Pilsner Urquell.

Při zadání zpracování návrhu jsme kladli důraz na historický design balení piva Pilsner Urquell, které však i dnes neodmyslitelně patří k tradici českých Vánoc. Zároveň jsme chtěli vytvořit naprosto originální a dokonalý obal, který bude stejně unikátní, jako jeho obsah, pivo Pilsner Urquell.“ uvedl Grant McKenzie, marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje a dodal: „Stejně jako v loňském roce, kdy jsme naši vánoční láhev představili poprvé, i letos je v nabídce jen omezené množství těchto designových ručně balených kousků. V loňském roce zmizely z prodejen během jednoho týdne, protože se staly skvělým vánočním dárkem i sběratelským kouskem.

Současným trendem v obalovém designu je individualita a kreativní uchopení celého obalového řešení, které produkt odliší od konkurence. Proto i značka Pilsner Urquell přichází se zajímavými obalovými inovacemi, které mohou oslovit zákazníky i jako sběratelské kousky. Kromě české poroty oslovila lahev Pilsner Urquell odborníky i na mezinárodním poli, když získala před několika týdny ocenění v mezinárodní soutěži WorldStar Packaging Awards 2014. Slavnostní předání ocenění WorldStar 2014 proběhne na veletrhu Interpack v Düsseldorfu v květnu příštího roku.

Pro letošní vánoční trh připravila značka Pilsner Urquell hned tři unikátní dárková balení – multipack s replikou pivního poháru z roku 1935, vánoční litrovou lahev a dřevěnou bedýnku s osmi lahvemi se speciálním krčkem a retro etiketou. Tato bedýnka si minulý týdne odnesla ocenění v soutěži Popai, kde vyhrála kategorii „Reklamní dárky v místě prodeje“ a v celkovém hodnocení soutěže se umístila na 3. místě.

Národní soutěž Obal roku každoročně pořádá Česká obalová asociace SYBA, která sdružuje subjekty z řad výrobců a dodavatelů obalové techniky i baleného zboží. V rámci svých aktivit na mezinárodním poli je také členem World Packaging Organisation (WPO). Soutěž Obal roku je určená pro firmy, které se podílejí na zajímavém obalovém řešení.

Více informací o originálních baleních Pilsner Urquell naleznete na webu www.pilsner-urquell.cz.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

čtvrtek, 28. listopad 2013
15:07

Dan

Retro láhev, retro etiketa, retro bedýnka.... a uvnitř europivo :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI