Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovaru Uherský Brod se letos daří

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovaru Uherský Brod se letos daří

[čtvrtek, 28. listopad 2013]

Pivovar Uherský Brod zaznamenal za prvních deset měsíců letošního roku meziročně nárůst prodejů vlastních značek

Pivovar i nadále prodává většinu svého piva v sudech. To je v protikladu k situaci na trhu, kde je objem prodaného sudového piva nižší než objem piva lahvového. Navíc díky vydařenému počasí pivovar během léta v domácím regionu zaznamenal nárůst také v prodeji sudového piva. „Sudové pivo z Pivovaru Uherský Brod neprochází v závěru výrobního procesu pasterizací, a tak si zachovává mnoho zdraví prospěšných látek. A to se na chuti pozná,“ uvedl obchodní ředitel pivovaru Tibor Nechala.

Nejoblíbenějším pivem zůstává jedenáctka Patriot následovaná desítkou Perun a dvanáctkou Premium. Nejrychleji rostoucí značkou je vídeňský ležák Kounic, kterého letos pivovar prodal o více než 60 % více než v roce 2012 a dokonce dvojnásobné množství ve srovnání s rokem 2011.

Zhruba 80 % tuzemské produkce pivovaru se spotřebuje v domácím regionu Uherskohradišťska. Více než 10 % z celkem prodaného piva míří za hranice České republiky, zejména na Slovensko.

Nové multipacky

Poté, co Pivovar Uherský Brod v loňském roce v souvislosti se změnou svého názvu obměnil své logo, vzhled etiket a přepravek lahvového piva, přistoupil letos k dalšímu kroku a inovoval své multipacky. Místo jednoho uvedl na trh hned tři – pro každé z nejprodávanějších brodských piv Patriot, Perun a Premium. V multipacku naleznete vždy osm půllitrových lahví.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI