Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na trh míří Vánoční Holba Šerák Speciál

Co se píše o pivovarech a pivu


Na trh míří Vánoční Holba Šerák Speciál

[úterý, 19. listopad 2013]

Pivovar Holba rozšiřuje svoji nabídku o Vánoční polotmavý Holba Šerák Speciál. Jde o zvláštní edici svátečního piva, vyrobeného v omezeném množství 1000 hl speciálně u příležitosti Vánoc. Tento týden dorazí do restaurací první sudy a v obchodní síti se objeví v dárkovém multipacku s 8 půllitry a vánočním potiskem.

Vánoční Speciál Holba Šerák je charakteristický svými chuťovými vlastnostmi, sytou barvou a hustou smetanovou pěnou. Výjimečná je také jeho symbolická stupňovitost 13,51. Ve srovnání s běžným pivem značky vyžaduje Šerák Speciál vyšší podíl sladu i aromatického chmele. Pro jeho výrobu se používá speciální barevný a karamelový slad, aby pivo získalo mírně karamelovou chuť i vůni. Množství i druh sladu je důležité přesně stanovit, aby pivo získalo svoji chuťovou jedinečnost. Zvláštní je také receptura chmelení. I když má vánoční Šerák Speciál vyšší hořkost, musí zůstat jemná a lahodná. Svoji chlebnatou plnou chuť získává díky dlouhému, pozvolnému zrání v ležáckých sklepích. Trvá celé dva měsíce a za tu dobu si pivo stačí vzít ze sladu i chmele to nejlepší, což se odráží do jeho vlastností a celkové charakteristiky. Zásadou je, že Holba vaří speciál, stejně jako ostatní druhy piva, na předem danou stupňovitost tzn. že hotové pivo neředí vodou, chemicky nedobarvuje ani nedosycuje oxidem uhličitým. Konzumace tohoto vánočního speciálu přináší výjimečný zážitek, který ocení nejen znalci piva. Je ideálním nápojem pro přátelská posezení a vhodným digestivem k vybraným pokrmům.

Speciály z produkce pivovaru Holba se těší velkému zájmu konzumentů, proto lze předpokládat, že tento vánoční bude v nabídce pouze do konce roku.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI