Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Litovel investuje do ekologie

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Litovel investuje do ekologie

[středa, 30. říjen 2013]

Výsledkem snažení je ocenění Podnikatelský projekt roku 2013

Projektem roku se stala rekonstrukce horkovodního hospodářství varny a výměna stávajícího zdroje tepla v pivovaru Litovel. V soutěži, kterou každoročně vyhlašuje CzechInvest, získala ocenění za 2. nejúspěšnější realizací. Jejím výsledkem je snížení spotřeby zemního plynu pivovaru a celkové energetické náročnosti výroby.

Ekonomicky jde o investici s dlouhodobou návratností, o to větší je ale její dopad ekologický. „Dříve jsme dokázali zpětně využít pouze malou část energie, dnes je toto množství podstatně vyšší. Současně se nám podařilo významně snížit množství emisí a to je výborná bilance z pohledu ekologie“ kometuje investici ředitel pivovaru Lumír Hyneček.

Díky efektivnímu využití odpadního tepla se pivovaru podařilo snížit nejen celkovou spotřebu tepelné energie, ale současně i vody, která pro výrobu piva klíčová. Pozitivní ekologický dopad má například i to, že se většina litovelského piva vypije tzv. „kolem komína“, tedy v olomouckém regionu.

Soutěž vyhlašuje Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest a Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Jde o prestižní projekt, který hodnotí realizované projekty českých podnikatelů, podpořené ze strukturálních fondů EU v předchozím roce. Akce se již tradičně zúčastní řada významných zástupců z řad podnikatelů, státní správy a samosprávy


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI