Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Lidé by nejradši šli na pivo s Babišem a Schwarzenbergem

Co se píše o pivovarech a pivu


Lidé by nejradši šli na pivo s Babišem a Schwarzenbergem

[neděle, 27. říjen 2013]

Z výzkumu Sociologického ústavu AV ČR, realizovaném Centrem pro výzkum veřejného mínění pro společnost HEINEKEN Česká republika vyplývá, že z předsedů politických stran by lidé nejraději vyrazili na pivo s Karlem Schwarzenbergem a Andrejem Babišem. Přiklánělo se k nim 23, respektive 22 % z těch, kteří deklarovali chuť se s některým z politiků setkat. V těsném závěsu za nimi skončil Tomio Okamura s 20 %.

Z levicových politiků dosáhl nejvyššího skóre předseda KSČM Vojtěch Filip, se kterým by u piva posedělo 11 % respondentů, s Bohuslavem Sobotkou, lídrem ČSSD, pak 7 %. Bývalý předseda vlády Jiří Paroubek získal na svou stranu 5 %, se statutárním předsedou ODS Martinem Kubou by na pivo zašlo zhruba 1 % respondentů. Stejné procento dotazovaných by „na jedno“ skočilo s předsedy KDU-ČSL. S Ondřejem Liškou ze Strany Zelených by to byly 3 %, o jeden procentní bod více, než s Tomášem Vandasem z DSSS. 44 % respondentů by na pivo s politikem vůbec nešlo a 6 % si není jisto odpovědí.

Občané by s politiky nejraději řešili věci, které je zajímají (48%) či trápí (13%), 18% by jich pak chtělo probírat politickou situaci. Překvapivý je nízký zájem o osobní život politika (3%) či probírání koníčků a hobby (4%).

Průzkum probíhal na reprezentativním vzorku 1039 respondentů od 7. do 14. října 2013, tázaní byli vybíráni kvótním výběrem.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI