Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Starobrněnský pivovar připravuje zbrusu nové pivo. Ponese jméno Medák.

Co se píše o pivovarech a pivu


Starobrněnský pivovar připravuje zbrusu nové pivo. Ponese jméno Medák.

[čtvrtek, 26. září 2013]

Starobrněnský pivovar začal pro milovníky pivních specialit připravovat opravdovou lahůdku, kterou pojmenoval příznačně Medák. Nový medový ležák se začne prodávat v polovině listopadu letošního roku. K dostání bude v restauračních zařízeních a hospodách po celé České republice až do vyčepování všech sudů. Celkově jej v pivovaru uvaří více než dva tisíce hektolitrů.

Milan Schramm, vrchní sládek a ředitel starobrněnského pivovaru, k novince říká: „Dlouho jsme vymýšleli a zkoušeli receptury pro nové pivo, které by mělo šanci navázat na úspěch naší velikonoční Zelené třináctky a doplnilo naše portfolio jednorázových libůstek. Medové pivo, při jehož vaření používáme kromě klasických surovin pro ozvláštnění pravý moravský med, tyhle ambice určitě má.

Medák bude originální dvanáctistupňový filtrovaný ležák s procentem alkoholu 5,0, který se vaří tradičním způsobem na dva rmuty. Při jeho výrobě se přímo na varně přidává pouze pravý moravský květový včelí med. Jedná se o spodně kvašené pivo, které bude ve Starobrnu zrát až do začátku listopadu. Díky spojení nejlepších moravských ječmenů, žateckého chmele a právě medu od dodavatele ze Skalice nad Svitavou bude mít Medák jemně medové aroma, dokonalý říz a plnou chuť s jemným chmelovým dozvukem, který je krásně zakulacen příjemnou medovou chutí vybízející k dalšímu napití.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI