Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Originál 1869 na pražských Vinohradech obnovil bohatou tradici legendární hospody Kravín

Co se píše o pivovarech a pivu


Originál 1869 na pražských Vinohradech obnovil bohatou tradici legendární hospody Kravín

[pondělí, 23. září 2013]

Nově otevřená pivnice Originál 1869 navazuje na bohatou tradici legendární vinohradské hospody Kravín.

Náměstí Míru a jeho okolí na pražských Vinohradech se stává přirozeným centrem kvalitních gastronomických služeb a společenského života. Vstupte s námi do restaurace Originál 1869 Kravín na rohu ulice Rumunská a náměstí Míru. Nové, stylové prostředí osloví široké spektrum hostů. Dobře se zde budou cítit jak mladí, tak i ti zkušenější znalci dobrého piva a jídla. Atmosféra a architektonické pojetí restaurace ilustruje tradiční výrobu českého piva ze základních pivovarských surovin: českého chmele, ječmene a vody. Interiérové řešení klade důraz na vytvoření klasického, tradičního prostředí pivnic s moderními prvky. Základem je masivní dřevěný nábytek, lavice a obložení stěn a nechybí ani stylizované logo značky Gambrinus na opěradlech židlí či stěnách pivnice. Velká prosklená okna umožňují pozorovat ruch ulice v klidu s půllitrem piva v ruce.

Originální řešení interiéru pochází z dílny architekta Davida Marka, který o tomto konceptu značky Gambrinus říká: „Nejde ani tak o originalitu, protože host restaurace je spíše konzervativní, výstřelků se dosti bojí. Bavilo nás umístit vypalované logo „G“ na záda židle, hrát si s motivy loga na desce stolu či na baru. A samozřejmě pracovat s umístěním a nasvícením dekorativní grafiky – zlatých lánů s obilím.

Originál 1869 Kravín nabízí svým hostům zaručeně čerstvý Gambrinus Originál 10° čepovaný přímo z pivních tanků. Jeden z tanků je umístěn přímo pod výčepem a hosté mohou kritickým zrakem kontrolovat nejen teplotu piva, ale i dovednost a zručnost práce výčepního. Přímo naproti výčepu je totiž stůl pro pivo „na stojáka“, kde se jen tak letmo zastaví na jedno či dvě opravdoví znalci piva. Další značky čepovaných piv jsou ležák Gambrinus Nefiltrovaný, pšeničný speciál Fénix a pro milovníky tmavých piv Velkopopovický Kozel Černý.

Na jídelníčku najdou hosté moderní českou kuchyni. Jídelníček je sestavený z prověřených a osvědčených jídel na základě dlouholeté zkušenosti majitelů v gastronomii. Opravdovou specialitu představují pokrmy z hovězího masa ze speciálních chovů ve švýcarských Alpách. Otevřeno je denně a nechybí polední menu za velmi příznivou cenu. Kapacita restaurace je 130 míst a před restaurací se mohou hosté posadit i do letní zahrádky.

U piva čepovaného přímo z pivních tanků má host jistotu, že dostává pivo čerstvé, v té nejvyšší kvalitě, tak jak jsme jej v pivovaru uvařili,“ říká obchodní sládek Václav Berka a dodává: „Když se k tomu přidá dovednost a zkušenosti výčepního z vinohradského Kravína, pak si zde pivo skutečně vychutnáte.

Restaurace Originál 1869 Kravín se hlásí nejen svým názvem k legendární vinohradské hospodě Kravín, která se pyšní dlouhou a bohatou historií. Roku 1818 byl v původním zemědělskému dvorci s kravíny na Vinohradech (odtud název) zřízen hostinec. Kravín vznikl původně jako zájezdní hostinec pro trhovce, ale později se z něj stal vyhledávaný výletní hostinec. Mezi hostinské, kteří čepovali pivo v Kravíně, patřil i legendární Josef Truneček. Kravín si Pražané velice oblíbili jako příjemný hostinec s vyhlášeným pivem. Mezi pravidelnými hosty byste našli mnoho významných Čechů: skladatel Antonín Dvořák či spisovatelé J. Kollár, Fr. Kollár, J. Šimanovský, Svatopluk Čech a další. Původní hostinec Kravín zanikl na konci 19. století. Nový restaurant V Kravíně byl zřízen v moderním domě na rohu Korunní a Budečské. Tento Kravín se stal oblíbenou a vyhledávanou hospodou Jaroslava Haška. I tento restaurant však v běhu dní zanikl. Zapadlou slávu Kravína nyní obnovila restaurace Originál 1869 Kravín na nedalekém náměstí Míru.

Restaurace zařazené do konceptu restaurací podporujících značku Gambrinus poskytují svým hostům prvotřídní kvalitu piva značky Gambrinus a stylové prostředí, které ilustruje suroviny využívané pro výrobu tradičního českého piva. Provozovatelé těchto restaurací mohou naopak využít marketingový potenciál nejprodávanější značky českého piva a vsadit na jednotný, atraktivní interiér. Nově nesou jednotné označení Originál 1869, které odkazuje k dlouhé a slavné historii značky Gambrinus.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

vávra

čtvrtek, 26. září 2013
12:01

Vávra

Na tyhle píárkové plky mi jim Jaroslav Hašek jistě odepsal něco hodně vtipného.


napsal(a): vávra [Odpovědět]

Děkan

úterý, 24. září 2013
08:10

Děkan

To je zcela jiný svět, který nemá s dobrým pivem nic společného a který mě nechává zcela chladným. Ale pobavil jsem se, pane Berko ...


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
01:20


posted by: Inzerce

Jana

úterý, 24. září 2013
16:09

Jana

to Děkan:
Dnes jsem šla okolo - úžasná nabídka: nefiltrovaný gambrihnus-34Kč! :ble: Dále pak 10°, tmavý Kozel a Fénix.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Nevěřící Tomáš

úterý, 24. září 2013
21:55

to Jana: Vy jste prostě zapšklá... Vám v tom Gamrinusu museli někdy něco strašného udělat. Vůbec si nemyslím, že neflitrovaný Gambrinus je hnus, naopak. A cena 34 korun mi na centrum Prahy připadá vcelku příznivá... Pořád se zde někdo vysmívá názorům, které nějaké pivo (samozřejmě, z velkého pivovaru) chválí s tím, že musí být těmito pivovary placeni... Mě připadá, že Vám musí platit někdo ze združení minipivovarů... Je to tradiční český komplex - co je malé, to je dobré. Co je velké, nebo, nedej Bože, úspěšné, to je špatné... Hotovo, konec. Je to smutné... Ano, taky rád ochutnávám různá piva a našlo by se pár těch, které by si bli...ho smajlíka zasloužily, ale zrovna nefiltrovaný Gambáč...


napsal(a): Nevěřící Tomáš [Odpovědět]

hroch

středa, 25. září 2013
08:37

hroch

to Nevěřící Tomáš: Když slyším o středu města v Praze, vzpomenu si na mého kolegu z práce v 90tých letech. Sám bydlel na Maltézském náměstí na Malé straně a vzpomínal na babičku, bydlící Na Příkopech. Vždy když se chystala "do města" znamenalo to že jde na Václavské náměstí, vše ostatní pro ni byla periferie.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

pechi

středa, 25. září 2013
08:41

pechi

to Nevěřící Tomáš: Vážený pane, já Vám ono skvělý Géčko neberu, jen jaksi nemám chuť ani potřebu něco takového vůbec ochutnávat. Na světě je přeci tolik zajímavých piv, tak proč ztrácet čas něčím tak běžným a dostupným. Ať Vám chutná.


napsal(a): pechi [Odpovědět]

Nevěřící Tomáš

středa, 25. září 2013
13:10

to pechi: Nikdo nemluví o skvělém Géčku... Jen mi blicí smajlík (omlouvám se za výraz) připadá v případě nefiltrovaného G silně přehnaný... A navíc, tohle pivo není úplně běžně dostupné... Toť vše...
to hroch: :-)


napsal(a): Nevěřící Tomáš [Odpovědět]

Jana

středa, 25. září 2013
16:24

Jana

to Nevěřící Tomáš:
Inu, každý jsme nějaký a odněkud :D . Škoda, že mne někdo nesponzoruje, brala bych to. Klidně si dejte ty patoky třeba 2x (či vícekrát), nikdo vám je nebere, každému, co jeho jest. Já ovšem (a dle ohlasu i většina ostatních diskutujících) dávám přednost PIVU. Ten vámi vychvalovaný G-hnus jsem samozřejmě ochutnala (a nedopila). A za tu cenu mohu mít v okolí právě to PIVO.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Nevěřící Tomáš

čtvrtek, 26. září 2013
12:41

to Jana: Každý má vkus a chuť jinde... Ale nedopití nefiltrovaného Géčka mi připadá jenom jako gesto, o kterém se pak bavím s ostatními... Narazil jsem už na pár piv, které si o vylití opravdu říkala, ale toto to rozhodně není. Samozřejmě, roli může hrát i hospoda a kondice piva v ní... Ale jak říkám, lidé jsou různí a někdo může pražené kobylky považovat za lahůdku a druhý by je do pusy nevzal, přesto to nic nevypovídá o jejich kvalitě...


napsal(a): Nevěřící Tomáš [Odpovědět]

Dan

úterý, 24. září 2013
22:09

Dan

to Jana: Jak bude asi hospoda prosperovat, při těchto cenách a při této "pivní" nabídce.
Myslíte že tam bude narváno jako ve Zlých časech nebo Kulovém Blesku? Že se bez rezervačky nechytáte? :-)


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Dan

pondělí, 23. září 2013
20:32

Dan

Tyhle tiskové zprávy jsou takovým zpestřením dne :)
Zase ta tradice a kvalita...
Nejvíc se mi líbí věta "Přímo naproti výčepu je totiž stůl pro pivo „na stojáka“, kde se jen tak letmo zastaví na jedno či dvě opravdoví znalci piva"...
Nemělo tam spíš být "neznalci piva"? :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]

tomas

pondělí, 23. září 2013
21:26

tomáš

to Dan: Tak ono zainvestovat a hlavně platit nájem na Míráku zvládne jedině velká firma, takže pro mne nic překvapivýho, ale je otázka jestli tam dlouhodobě vydrží. O tři baráky vedle navíc ve středu otevírá pobočka Prague beer muzea. Teď jsem jel třeba po Národní a vypadá to, že krušovická Šalanda tam v tichosti skončila, i když to nevím na 100%. Davy tam ale nechodili a nájem tam byl asi extremní.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Sekal

pondělí, 23. září 2013
23:10

Sekal

to tomas: Krušovice se stále snaží mít v Praze nějakou reprezentativní hospodu. V minulosti se ji už pokoušel vybudovat Dr. Oetker, ale zase ji zavřel.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Dan

pondělí, 23. září 2013
23:59

Dan

to tomas: Já si myslím, že snad ani není možné zvládnout ty nájmy v centru, jen ze zisku restaurace. Konkrétně u té Šalandy by mne zajímalo, proč měla tak malou návštěvnost. Nevím, zda jen kvůli pivu, nebo byly i jiné důvody, proč tam bylo vždycky minimum lidí. Přitom to je na atraktivní adrese a interiér taky nevypadal špatně.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Krušovice mám rád

úterý, 24. září 2013
09:04

to Dan: Mě Krušky chutnaj, teda krom desítky, to je obarvená voda, a do Šalandy jsem přestal chodit kvůli jejich obsluze, která tam vytvořila sterilní prostředí, zbytečně si svým odtažitým chováním mezi sebou a hosty vystavěli zeď. Nepochopili, že hospoda je krom nošení nápojů a jídel na stůl také o alespoň minimální komunikaci s hostem, pokud tedy chtějí, aby se hosté vraceli.
Krušovice maj vůbec štěstí na personál-o kousek dál u Staromáku zas jeden pingl se zjizvenym xichtem slejvá piva a rukama z těch slejvancu vyhazuje pěnu, když si někdo hodinu nedá dvanáctku, kterou tam má roztočenou, tak tam to pivo hodinu stojí, pak se na to jen dotočí zbytek a jde to na stůl..
Ted nedávno začali Krušky točit ve Spálený ulici v hospodě U Kotvy, léta tam byl Staropramen, jeste jsem tam nebyl, třeba aspon tam by to mohlo bejt v pohodě.


napsal(a): Krušovice mám rád [Odpovědět]

Dan

úterý, 24. září 2013
12:03

Dan

to Krušovice mám rád: Hospoda je hlavně o lidech. Sebelepší interiér, kuchyně i pivo, nejsou k ničemu, když je tam obsluha která dělá prasárny a chová se arogantně k hostům.
Co se týká hrůzostrašného zacházení pivem, tak v tomhle u mne vede pivní bar U Medvídků. Co tam se vidí přesahuje vše, co lze jinde zažít. Pivo se přímo před hostem řeže, drahé levným, úplně běžně se tam přímo před zraky cizinců rozlévají do piv zbytky přinesené od stolu a takovým bonbónkem je, že když narazí sud, tak pěnu z odtáčení nevylijí, ale schovají do řady půllitrů a tu potom přidávají jako takový bonus na nově natočená piva. Fakt paráda! Přitom nahoře v pivovárku je vše v pořádku.
To jsem ale trochu odbočil od aktuálního tématu...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Krušovice mám rád

úterý, 24. září 2013
13:02

to Dan: Já mám bohužel špatné zkušenosti U Medvídků i tam nahoře. Protože jsme byli jenom 2, byli jsme číšníkem vyhozeni sotva jsme si sedli, nebyly tam rezervačky, ale vysvětlil to tím, že tam co chvíli chodí zahraniční turisté a oni mají rádi stoly jen pro sebe, nechtějí být u stolu s Čechy. Takže tam už nikdy více. Nedaleko je Konírna, maj tam dobře ošetřenej Bernard-asi 4 druhy a hlavně si tam vážej hostů, mohu všem doporučit-Anenská ulice 11.


napsal(a): Krušovice mám rád [Odpovědět]

Bruslač

úterý, 24. září 2013
12:04

to Krušovice mám rád: U nás na vsi máme taky Krušky rádi. Nebo močůvku.


napsal(a): Bruslač [Odpovědět]

Krušovice mám rád

úterý, 24. září 2013
13:06

to Bruslač: U nás ve městě máme rádi Bruslače. Jako močůvku.


napsal(a): Krušovice mám rád [Odpovědět]

Dan

úterý, 24. září 2013
14:17

Dan

to Krušovice mám rád: Jo,tak podobnou zkušenost jsem nahoře v pivovárku měl taky. Museli jsme dlouho přemlouvat, že bychom si tam rádi dali pivo. Museli jsme je ujistit, že si dáme i něco k jídlu. Nejdřív dělali drahoty, že mají vše rezervované, ale nakonec jsme byli vpuštěni a když viděli, že si mimo piva dáváme i chuťovky a hlavní jídlo, tak pak nás tam už v klidu nechali a chovali se k nám slušně. Zvláštní bylo, že po celou dobu tam bylo poloprázdno. Chodí tam hlavně rusové a chovají se jako by jim to tam patřilo. Personál jim jde samozřejmě na ruku. Já tam chodím tak jednou za rok, dolů na bar už nevkročím.
Když chci v těchto místech na pivo, tak jdu raději ke Třem Růžím. Tam se chovají vždy uctivě i k člověku, který jde jen na jedno. A pivo mají navíc dobré


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jirka

pondělí, 23. září 2013
16:33

Škoda, že tam netočej nějaké pitelné pivo.


napsal(a): Jirka [Odpovědět]

hroch

pondělí, 23. září 2013
13:00

hroch

"Provozovatelé těchto restaurací mohou naopak využít marketingový potenciál nejprodávanější značky českého piva a vsadit na jednotný, atraktivní interiér. Nově nesou jednotné označení Originál 1869, které odkazuje k dlouhé a slavné historii značky Gambrinus." slavné historii a smutné současnosti ':(


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Chody

pondělí, 23. září 2013
12:36

Chody

Zase další hospoda, které se obloukem vyhnout. :-(
Na Vinohradech v poslední době už druhá :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Orel

pondělí, 23. září 2013
12:58

to Chody: Zase další retardovanej komentář od znalce :) :)


napsal(a): Orel [Odpovědět]

Krasobruslač

pondělí, 23. září 2013
14:38

to Orel: Nubuď k sobě tak kritickej, Vorel. Podle mně jsi jen trochu zavostalej, ale retardovanej snad ne... jen tomu pivu nerozumíš ....


napsal(a): Krasobruslač [Odpovědět]

Jana

pondělí, 23. září 2013
15:14

Jana

to Chody:
Jo, jo a všechny kolem Míráku. Neměl by se radši přejmenovat na Gambrihnusák nebo Starokyselák? :D Inu, každému, co jeho jest.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI