Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Litovel zve na Václava

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Litovel zve na Václava

[středa, 18. září 2013]

V pátek 27. září letos poprvé Češi oslaví nový svátek – Den českého piva. Podobně jako mají vinaři své Svatomartinské, budou mít i milovníci piva svůj svátek, v předvečer svatého Václava, patrona českého piva. Cílem je vytvoření nové celonárodní tradice oslavy českého piva a posílit hrdost na tento tradiční nápoj.

Do oslav, které by se měly stát tradicí, se zapojuje také pivovar Litovel. Je doma na Hané a tady zve v předvečer Sv. Václava všechny své příznivce do podniků s Litovlí na čepu. „Připravili jsme ochutnávku svátečního Václava, ležáku, uvařeného speciálně pro tuto příležitost a také malé pivo k hlavnímu jídlu zdarma jako pozornost,“ zve na ochutnávku sládek pivovaru Petr Kostelecký. Sváteční Václav je světlý nefiltrovaný ležák. Stejně jako ostatní piva značky je vařený klasickou výrobní technologií, tentokrát však z několika druhů sladů s přídavkem sladu karamelového a bavorského. Chmelil se natřikrát žateckým poloraným červeňákem a to mu přináší příjemné chmelové aroma v harmonii s plnou chutí tradičně vařeného piva.

I když jde o fakt, vycházející z historie, jen málokdo si zlatý mok s jeho patronem Sv. Václavem spojuje. Den českého piva by měl být příjemnou i zábavnou osvětou, která přiblíží historii i tradici českého pivovarnictví a ukáže na jeho jedinečnost i zajímavé propojení s gastronomií v tom smyslu, že pivo není jen nápojem ke guláši nebo vepřovému se zelím, ale má všechny předpoklady stát se součástí zážitkové gastronomie, stejně jako víno.

Sv. Václava můžete oslavit ve stovce restaurací, kde se Litovel čepuje. Jejich průběžně aktualizovaný seznam bude možné najít na www.litovel.cz.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI