Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

První český Klobáskofest

Co se píše o pivovarech a pivu


První český Klobáskofest

[středa, 18. září 2013]

Historicky první český Klobáskofest se uskuteční v areálu velkopopovického pivovaru v sobotu 21. září 2013. Unikátní akci, na které se představí regionální výrobci uzenin a nebude chybět ani degustační soutěž a prohlídka pivovaru s kozlem Oldou, můžete navštívit mezi desátou a sedmnáctou hodinou.

Velkopopovický pivovar pořádá v sobotu 21. září 2013 první český Klobáskofest, kde všichni příchozí mohou celý den ochutnávat nejlepší klobáskové speciality od regionálních uzenářů. Účastníci festivalu si budou moci vyzkoušet až 3 varianty od každého výrobce a následně rozhodnout o té nejlepší. Vítěz, tedy výrobce nejchutnější klobásky, bude vyhlášen na závěr festivalu.

Pro všechny návštěvníky jsou připraveny doprovodné akce v Pivovarském parku před areálem, jako například soutěž ve skládání soudku nebo držení tupláků. Hodnotné ceny z osudí pivovarského soudku jsou nachystány i pro ty, kteří vyrobí maketu vlastní klobásky a pověsí ji na strom Klobáskovník.

Kromě regionálních uzenářů se na Klobáskofestu představí další tradiční řemesla jako sklenář, hrnčíř či košíkář s ukázkou výroby. Každou půl hodinu se konají prohlídky pivovaru, při kterých mohou návštěvníci festivalu nahlédnout pod pokličku velkopopovických sládků. Exkurze do pivovaru poodhaluje výrobní proces v historické i současné varně, zahrnuje zhlédnutí krátkého filmu o pivovaru a také ochutnávku nefiltrovaného piva v ležáckém sklepě. To vše za přítomnosti živého maskota pivovaru – kozla Oldy. V Kozlím obchodě pak lze zakoupit novinky dárkové předměty s pivní tematikou včetně nové textilní kolekce.

Festival obohatí hudební představení učitelů ze ZUŠ Velké Popovice, kteří zahrají na harmoniku a pozoun ve 13 hodin, a po nich až do konce Klobáskofestu převezme mikrofon skupina Neurol Band. Program končí v 17 hodin. Více informací o akci a prohlídkách pivovaru na http://pivovar.kozel.cz/.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI