Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hvězda výčepu 2013 podle nových pravidel. Vítěz mimo jiné získá roční pivní rentu

Co se píše o pivovarech a pivu


Hvězda výčepu 2013 podle nových pravidel. Vítěz mimo jiné získá roční pivní rentu

[středa, 18. září 2013]

Výčepní z restaurací a hospod letos budou už počtvrté soutěžit o titul Hvězda výčepu. Oblíbené klání oproti loňsku doznalo jistých změn v pravidlech a stěhuje se do těch regionů, kde jsou příslušné regionální pivní značky doma. O titul se značkou Krušovice se výčepní ve finále utkají 24. září před obchodním centrem Arkády v Praze-Pankráci. Vůbec poprvé ve své historii se Hvězda výčepu uskuteční za účasti veřejnosti. Soutěž pro své zákazníky pořádá společnost HEINEKEN Česká republika.

Do soutěže se mohly hlásit restaurace, kde čepují piva Krušovice, Starobrno, Hostan a Březňák. V průběhu července a srpna dané provozovny navštívili tajní kontroloři, kteří se na místě přesvědčili, jak dobře zde čepují pivo „na čepici“ a „na hladinku“. V případě, že výčepní uspěli na výbornou, obdrželi pozvánku na finále soutěže Hvězda výčepu 2013.

Jsme rádi, že můžeme podobnou soutěž ukázat i široké veřejnosti. Soutěžící tak budou mít šanci prezentovat nejen sebe, ale i své podniky a zájemci se naopak dozví, jak se pivo správně čepuje i servíruje. Soutěže se v Praze zúčastní na 40 výčepních,“ dodává Silvie Jacquesová, event manažerka společnosti HEINEKEN Česká republika.

Výkony finalistů bude hodnotit odborná porota. Za úkol dostanou nejen načepovat pivo se správnou mírou a výškou pěny do sklenic 0,5l a 0,3l. Dále musí ukázat, že si pivní sklo umí dobře připravit a načepované pivo správně naservírovat. Kromě této praktické části zkoušky budou všichni soutěžící prokazovat teoretické znalosti prostřednictvím vědomostního testu.

Soutěžící, kteří se umístí na prvních třech místech, se mohou těšit na skvělé ceny. Za třetí místo náleží diplom a finanční částka ve výši 5 000 korun pro výherce a dalších 5 000 pro domovskou restauraci, za druhé místo dostane výherce dvojnásobek této sumy. Absolutní vítěz si kromě prestižního titulu a trofeje odnese 30 000 korun a vybavení v hodnotě 20 000 korun pro svoji restauraci. Novinkou letošního ročníku je poukaz na Hvězdnou pivní rentu pro vítěze v podobě 30 piv měsíčně na jeden rok, tedy po celou dobu kralování.

O pohodovu atmosféru celé akce se kromě atraktivního klání postará také zpěvačka Tereza Černochová, která své hity představí hned ve dvou vystoupeních.

Prostřednictvím soutěže Hvězda výčepu, chtějí pivovary koncovým spotřebitelům ukázat, jak dobře se provozovatelé hospod a restaurací o pivo starají a umějí ho čepovat a servírovat. Kromě Prahy (Krušovice), se soutěž dále konala v Ústí nad Labem (pivo Březňák), Brně (Starobrno) a Znojmě (Hostan).


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Chody

středa, 18. září 2013
15:13

Chody

To je diškriminácia výčepáků, co čepujou Zlatopramen...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI