Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ve Velkém Březně zakopali sud s odkazem příštím generacím

Co se píše o pivovarech a pivu


Ve Velkém Březně zakopali sud s odkazem příštím generacím

[pondělí, 16. září 2013]

Sobotní tradiční Den otevřených dveří v pivovaru ve Velkém Březně přinesl nejen dobrou náladu, zábavu, výtečné pivo a zážitky téměř 5 000 návštěvníkům, ale také zanechal odkaz budoucím generacím. V areálu pivovaru byl slavnostně zakopán sud s artefakty, který by měl být znovu odhalen až v roce 2 273. Lidé měli také v průběhu programu možnost podepsat petici za přejmenování velkobřezenského nádraží.

Letošní den otevřených dveří byl výjimečný. Pivovar ve Velkém Březně tento rok slaví výročí 260 let a při té příležitosti se sládkové Petr Hauskrecht a Michal Rouč rozhodli v areálu pivovaru zakopat sud s artefakty, které se vztahují k Velkému Březnu a především k našemu oblíbenému pivu. Na obsahu sudu se mohli dokonce podílet sami místní obyvatelé a návštěvníci dne otevřených dveří.

Nechali jsme veřejnost prostřednictvím médií posílat tipy, co by mělo být vloženo do sudu a autorovi nejoriginálnější návrhu již putuje odměna od Březňáka. V sudu je tak zakopán například chmel, slad, ale také fotografie našich sládků nebo schéma výroby piva,“ komentuje zajímavý nápad Zuzana Kosáková, tisková mluvčí společnosti HEINEKEN Česká republika. Přímo v průběhu dne otevřených dveří měli pak ještě návštěvníci možnost napsat osobní vzkazy, které byly rovněž vloženy do sudu. Celkem se sešlo 137 vzkazů a sud pojmul 17 předmětů vztahujících se k výrobě piva a samotnému Velkému Březnu. Do sudu byla vložena také společná fotka všech účastníků Dne otevřených dveří. Zapečetěný byl následně za přítomnosti sládků zakopán na spodním humně ve sladovně pivovaru.

Kromě daleké budoucnosti – sud by měl být vykopán až za dalších 260 let – měli však všichni přítomní také možnost svým podpisem ovlivnit budoucnost mnohem bližší, a to název místního nádraží. Pro přejmenování na Nádraží Victora Cibicha mohli účastníci Dne otevřených dveří hlasovat prostřednictvím přítomné petice. Celkem se podařilo v průběhu akce získat desítky podpisů. Ti, kteří to nestihli nebo by měli zájem přejmenování podpořit, mohou připojit svůj podpis elektronicky na webu .

Den otevřených dveří v pivovaru Velké Březno nezklamal ani po hudební stránce. Vystoupil zde například František Nedvěd nebo Václav Neckář. Bohatý program byl symbolicky ukončen ohňostrojem. Na zodpovědnou konzumaci návštěvníků dohlížel Míra – tvář projektu Pijte s Mírou, v rámci kterého se v areálu nacházely hlídky pohledných hostesek s alkoholtestery a nabízely možnost kontroly zdarma.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI