Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Nymburk hlásí třináctiprocentní nárůst prodeje

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Nymburk hlásí třináctiprocentní nárůst prodeje

[pondělí, 15. červenec 2013]

Pivovar Nymburk v prvním pololetí letošního roku výrazně zvýšil výstav, a to i přes nepřízeň počasí na začátku jara. V porovnání se stejným obdobím v loňském roce je nárůst téměř 13 procentní na 71 tisíc hektolitrů uvařeného piva. Produkce postřižinského piva se zvýšila jak pro domácí trh, tak i pro exportní destinace, nově rozšířené o Ukrajinu a Litvu.

Vyšší prodeje si v pivovaru vyžádaly i pár úprav. „Na varně jsme vyměnili rmutovací káď, opravili střechu na sociální budově a zavádíme měření a regulaci hvozdu sladovny, což umožní snížit náklady na spotřebu energií,“ říká Pavel Benák, ředitel Pivovaru Nymburk. Kvůli kapacitě pivovar musel nakoupit také nové sudy a přepravky.

Největší procentní nárůst prodeje má za první pololetí kvalitní nealkoholické pivo Postřižinský Střízlík, zatímco dle spotřebitelů je nejoblíbenější kouskem Postřižinský Světlý 11% ležák.

Produkci Pivovar Nymburk zvýšil rovnoměrně vždy o čtyři tisíce hektolitrů pro místní trh i pro exportní destinace. Výstav za první polovinu roku 2012 byl 63.000 hektolitrů piva, z toho 59.000 hektolitrů bylo určeno pro českou spotřebu a zbylé 4.000 hektolitrů byly exportovány. Letos v Česku ze 71.000 hektolitrů piva zůstalo 63.000, a 8.000 bylo vyvezeno za hranice.

Vzhledem k přívětivým pololetním výsledkům letos očekáváme i slušné celoroční výsledky,“ hodnotí situaci Pavel Benák. Číslo z celoročního prodeje postřižinského piva 2013 by tedy mělo překonat loňských 138 tisíc hektolitrů.

Pivovar se mimo jiné angažuje i na poli zábavy. Během prvních šesti měsíců roku 2013 proběhly již tři pivovarské akce – v květnu Cyklootvírák a Postřižinský Expres, v červnu Den postřižinského piva. Nově se nymburský pivovar připojil k organizaci benefičního koncertu na podporu obcí zasažených červnovými povodněmi. Akce se bude konat v pivovarské zahradě ve čtvrtek 27. července.

Podrobnější informace o Pivovaru Nymburk naleznete na www.postriziny.cz.

201120122013

Výstav za první pol.65 tis. hl63 tis. hl71 tis. hl

Výstav za celý rok155 tis. hl138 tis. hl


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI