Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Období dovolených zvyšuje odbyt piva. V Holbě denně vyexpedují přes 2000 hl piva.

Co se píše o pivovarech a pivu


Období dovolených zvyšuje odbyt piva. V Holbě denně vyexpedují přes 2000 hl piva.

[úterý, 2. červenec 2013]

Do nárůstu poptávky se promítá především doba dovolených, i nadcházející prodloužený víkend. K tomu se přidávají letní teploty a sílící prázdninová turistika. Na zvýšenou poptávku pivovar Holba reaguje posílením distribuce a plynule vykrývá všechny objednávky. „Očekáváme silný víkend, na který se provozovatelé restaurací připravují už teď a chtějí se předzásobit. Vycházíme jim vstříc i v případě, že pivo na provozovně třeba dojde. Pro tyto případy funguje vzorková prodejna v Hanušovicích, kde bude otevřeno i během svátků. V pátek do 15hodin a v sobotu dopoledne,“ říká ředitel pivovaru Vladimír Zíka.

Holba je symbolem Jeseníků, kam ročně míří tisíce turistů. Lákají je krajové speciality a oblíbené pivo z hor. Nejvíce jde na odbyt v sudech. Některé provozovny s venkovním posezením v těchto dnech prodávají až dvojnásobek piva, záleží na jejich umístění i kapacitě. K těm nejoblíbenějším patří výletní restaurace jako je například známá chata Sv. Jiří na Šeráku. Se svojí výškou 1351 m n.m. je nejvýše položeným místem, kde je možné u Holby posedět. „Každý, kdo nás navštíví, chce ochutnat oblíbený Šerák. Po náročném výšlapu vás jedno či dvě piva postaví na nohy a můžete pokračovat dál,“ říká výčepní Jan Král. Nemají tady jen dobré pivo a příjemné posezení, ale jako bonus se nabízí i krásný výhled na panorama Jeseníků.

Typicky zahrádkovým pivem je Holba Kvasničák a letní novinka radler Holba Brusinka s mátou. Nárůstu poptávky se těší také nealkoholická Holba Free. Letos je poprvé k dispozici i v polotmavé variantě, kterou si oblíbily i ženy. Výborně zažene žízeň a je vyhledávanou náhražkou slazených nápojů.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI