Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivem České republiky je hanušovická Holba

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivem České republiky je hanušovická Holba

[úterý, 11. červen 2013]

Holba Premium je nejlepším ležákem a stává se Pivem České republiky 2013. Rozhodli o tom odborníci v rámci degustační soutěže

17. ročníku Slavností piva v Českých Budějovicích. Pivo Holba si ze soutěže odváží celkem dvě medaile - zlato pro Holbu Premium a bronz pro Holbu Classic.

Jde o další v řadě ocenění, která řadí Holbu mezi nejlepší piva u nás. V soutěži se utkalo celkem 284 vzorků piv z 50 pivovarů, které posuzovalo celkem 70 pivovarnických odborníků. Degustátoři hodnotili nejen chuť piva, kde Holba výrazně zabodovala, ale i jeho celkovou charakteristiku. U ryzího piva z hor shodně ocenili výborný říz a vysokou pitelnost. Způsobuje ji celková vyladěnost hanušovického piva, takže láká k dalšímu napití a delšímu posezení. „Podařilo se navázat na sérii medailí pro naše pivo, které potvrzují jeho jedinečnost a špičkovou kvalitu. Těší nás, že jsme v silné konkurenci pivních značek dokázali zvítězit právě v prémiové kategorii ležáků,“ k úspěchu vyjadřuje ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Holba se těší velké oblibě nejen u degustátorů, ale především u konzumentů. Potvrdili to i jeho příznivci na jihu Čech, kde bylo u výčepu s Holbou stále plno. Všichni chtěli ochutnat ryzí pivo z hor, které se po celých 139 let vyrábí podle tradičních receptur, a tím získává svoji jedinečnost. Dnes je kvalita piva samozřejmostí, a co konzumenti žádají, je chuťová odlišnost. A právě díky tomu zájem o hanušovickou Holbu každý rok roste.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI