Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Plechovky značky Zlatopramen postupně ukážou novou tvář: moderní, progresivní, barevnou

Co se píše o pivovarech a pivu


Plechovky značky Zlatopramen postupně ukážou novou tvář: moderní, progresivní, barevnou

[čtvrtek, 23. květen 2013]

Novou vizuální identitu svých plechovek postupně představuje značka piv Zlatopramen, která patří do portfolia společnosti HEINEKEN Česká republika. Důvod tohoto kroku je nasnadě: moderní značka cílí na aktivní spotřebitele ve věku od osmnácti do třiceti let, kteří mají rádi novinky a změny. Právě jim podle průzkumů balení piva v plechovkách připadá atraktivnější než ve skleněných lahvích nebo Maxilahvích ze speciálního plastu.

V případě designu plechovek jsme se rozhodli, že jako první na trhu zvolíme velmi progresivní cestu. Obliba tohoto typu balení totiž rapidně vzrůstá u konzumentů ve věku od 18 do 29 let, kdy téměř každý druhý označuje plechovku jako nejvíce atraktivní obal. Věříme, že atraktivním obalem oslovíme více potenciálních spotřebitelů,“ komentuje důvody změn manažerka značky Zlatopramen Lenka Kroupová.

Preference spotřebitelů se vyvíjejí a podle posledního průzkumu agentury SPECTRA upřednostňuje již třetina spotřebitelů ve věku od osmnácti do třiceti let plechovky před skleněnými lahvemi. Jako hlavní důvod svých preferencí pak spotřebitelé uvádějí, že plechový obal je pro ně vzhledově atraktivní, je moderní a praktický.

Jako první se v únoru představily plechovky nového produktu, nealkoholického piva Zlatopramen N•A. V květnu přišla na trh další novinka v plechu, Zlatopramen Radler N•A Grapefruit. V červenci se mohou spotřebitelé těšit na již známé produkty také v novém obalu: Zlatopramen Radler Citrón, Zlatopramen Radler Pomeranč se zázvorem a Zlatopramen 11°. Řadu designových plechovek v srpnu doplní poslední z nich, Zlatopramen Radler Grapefruit.

Na všech druzích plechovek je logo Zlatopramen umístěno v jejich dolní třetině, což umocňuje sjednocený vzhled nových obalů. Ve spodní části pod logem spotřebitel najde popis produktu – v případě Zlatopramen Radlerů název příchuti, u Zlatopramenu N•A označení nealko světlé a u Zlatopramenu 11° podpis Petra Hauskrechta, vrchního sládka pivovaru ve Velkém Březně. Vlastní název produktu je na všech plechovkách umístěn vertikálně. Celkově je design plechovek barevně velmi výrazný, u ochucených piv graficky znázorňuje příslušné ovoce, u ostatních piv chmelové šišky.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tchoř

pátek, 24. květen 2013
00:29

Diskuse (slušně řečeno) k ničemu... Současné pivní (a nealko) plechovky jsou bohužel tvarově vytvořené tak, aby na nich ulpěl při delším skladování dostatek prachu a podobného sajrajtu. Zda se po nich ve skladech prohánějí a na ně kálejí myši, potkani a další tvorové, šířící vysoce infekční a lidem nebezpečné choroby, je podnětem pro kontrolní orgány, jako ČZPI či SVS. Osobně si ale myslím, že to není tak horké, většina kartónů s plechovkami je zatavena do fólií a nic zajímavého tak pro hlodavce a jiná infekční zviřátka nepředstavuje.
Tak já dám raději lahváče (ze zaprášené přepravky) z regionálního pivovárku...


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

DanDv

čtvrtek, 23. květen 2013
13:41

Plechovky jsou praktické, o tom žádná, ale nechápu, jak může EU, která jinak reguluje skoro všecko, nechat prodávat něco tak příšerně zdravotně rizikového - po těch plechovkách se ve skladu můžou prohánět hejna myší nebo bůhvíčeho a konzument to pak olizuje.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Adsense

25. duben 2024
07:49


posted by: Inzerce

jiri.kana

čtvrtek, 23. květen 2013
14:33

jiri.kana

to DanDv:Kolik otrav a onemocnění z plechovek jste během posledních let zaznamenal? :-) Podle mě je to klasická urban legend.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 23. květen 2013
16:29

Sekal

to jiri.kana: Plechovka by musela být potkanem pokřtěna nedlouho před konzumací, protože v zaschlých chcánkách se leptospirám nedaří. Takže spíše Vám spadne ze střechy na hlavu taška.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 23. květen 2013
21:57

hroch

to Sekal: Taška ze střechy dobrý příměr. jen tak pro zajímavost v roce 1993 mě na chodníku trefilo upadlé kolo (zlomená zadní poloosa) od stodvacítky. Když mě po čtyřech týdnech sundali sídru z nohy, tak jsem od doktora vyšel pod lešení a při výstupu z lešení za mnou spadla žabka (montážní spojovací prvek z ohnutého plechu cca 1kg váhy). Jinak u jablka sežer celou šlupku a co na ní za velý růst plodu kálelo zvářat a ptactva a stejně tak další ovoce a zelenina. Jestli myším nechutná hliník eloxovaný či lakovaný, teflon či podobné vrstvy na něm a barvivo či PET obal plechovek tak se tam myš neobjeví a bezdomáč bude vždy konzumovat krabici vína za stejnou cenu s dvojnásobným množstvím alkoholu.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 23. květen 2013
16:49

Dan

to jiri.kana:
Tak občas se o otravách z myších exkrementů psalo. Většinou se to týkalo USA.
Plechovka je zcela jistě obal nehygiencký, také nechápu, že to unie, která kecá do všeho, dovolí.
Snad se těm kontaminacím předchází paletováním do folií, ale i tak je to humus. Nejde jen o potkany ve skladech, ale kolik lidí na obal sahá, v obchodě je volně v regále, práší se na něj atd...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Sekal

pátek, 24. květen 2013
01:37

Sekal

to Dan: a) myš musí být nemocná b) leptospiry musí být ve vlhku c) člověk chlemtající plechovku musí být nějak nemocný - slabé srdce, játra v pytli atp. - pak na to lze zakukat, jinak ne, pravděpodobnost úmrtí na leptospirózu je v ČR asi 1:10 000 000 = pravděpodobnost, že se někdo nakazí z plechovky a umře je tak asi jedna k miliardě, a když to vynásobíme pravděpodobností, že čtenář PI bude pít plechovku, tak pardon, co tu řešíme?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Méďa Béďa

čtvrtek, 23. květen 2013
21:07

Méďa Béďa

to jiri.kana: Urban legend to možná je, ale když vidím, jak při otvírání zajede ten jazýček dolů do piva, a představím si, že chvíli před tím to ohmatával nějaký bezdomáč, kterému doktor doporučil, aby měl svůj zhnisaný prst v teple...


DanDv

čtvrtek, 23. květen 2013
22:32

to jiri.kana: A kolik otrav bylo zaznamenáno z guláše uvařeného před více jak třemi hodinami? Počítám, že taky žádná a podle nějakých hygienických norem se v restauracích musí neprodané hotovky po třech hodinách zlikvidovat.
Nebo to rozdělení kuchyní v restauracích na čistou a špinavou část? Nevím jak vy, ale já to mám doma dohromady a ještě jsem se neotrávil. Ani jsem nic nechytil i když mám v jedné lednici maso i zeleninu.
Na takové ptákoviny existují normy, ale na zaprášené omatlané plechovky ne....?


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 23. květen 2013
22:41

jiri.kana

to DanDv:Tak tady to asi vidíme úplně stejně - tu samou otázku jsem si taky kladl. Zřejmě těch mrtvých po půldenním guláši bylo tolik, že se s tím už prostě něco udělat muselo... A těch žloutenek po nebalených koblihách!


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Sekal

pátek, 24. květen 2013
01:45

Sekal

to hroch: Zeleninu a ovoce bys měl mýt co nejdůkladněji, zejména banány (i když jsou ve slupce). A není to proto, že na to serou hadi a ptáci.
Jinak sice chlastám minipivovary z petek, ale nedokážu si představit sílu, která by mne přinutila vypít nealko z plechovky.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Dan

pátek, 24. květen 2013
01:47

Dan

to Sekal:
To je vlastně fakt. Pěkně popsáno, už jsem v klidu :)


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI