Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heineken Česká republika se stal partnerem iniciativy Vím, co jím a piju

Co se píše o pivovarech a pivu


Heineken Česká republika se stal partnerem iniciativy Vím, co jím a piju

[čtvrtek, 23. květen 2013]

Společnost HEINEKEN Česká republika se jako první mezi výrobci piva v Čechách zapojila do projektu Vím, co jím a piju. Od 1. června tak logo kvality „Vím, co piju“, ponese letos představené nealkoholické pivo Zlatopramen N◦A a to na všech obalech.

Společnost HEINEKEN dlouhodobě vyrábí vysoce kvalitní výrobky a získání mezinárodní značky Choices, která je v Čechách reprezentována označením „Vím, co piju“, je toho důkazem. Je jí možné udělit pouze nealkoholickým nápojům, a tak ho prozatím ponese jen Zlatopramen N◦A.

K získání známky kvality musel Zlatopramen splnit množství náročných kritérií, testovaných v nezávislé laboratoři. Pro nápoje, které se chtějí o logo Vím, co piju ucházet, například platí, že nesmějí obsahovat více jak 20 mg sodíku na 100 ml či více než 1,1 gramu nasycených mastných kyselin na 100g výrobku.

Naše pivo je vyráběné z nejkvalitnějších surovin a podle původních receptur. Je pro nás důležité, abychom to našim spotřebitelům dokázali představit a vysvětlit,“ říká Jiří Hauptmann, Head of Corporate Relations and Public Affairs, HEINEKEN Česká republika, a.s.

Logo Vím, co jím (pro nápoje Vím, co piju) uděluje obecně prospěšná společnost Vím, co jím a piju. Ta v České republice působí od roku 2010. Každá potravina, která se uchází o udělení loga, musí projít odborným hodnocením a současně musí vyhovět daným kritériím. Ta stanovuje Mezinárodní vědecká rada při Choices International Foundation. Rada reviduje kritéria každé dva roky. Česká iniciativa Vím, co jím a piju je smluvním partnerem globální iniciativy The Choices International Foundation. Program Choices vznikl v roce 2007 z podnětu Světové zdravotnické organizace a Organizace OSN pro výživu a zemědělství.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

yerka

neděle, 26. květen 2013
21:07

yerka

to Méďa Béďa: Ano, to nezpochybňuji, já jen, když skončí pivovar, skončí pro mě i značka, byť vařená dále jinde. Jedinou vyjímku jsem udělal s chebským Hradním, které bylo (než opět skončilo) vařeno v bavorském Waldsassenu


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Kalil

pátek, 24. květen 2013
22:30

...a proto mají v Krušovické nové (sic!) desítce taky kvalitní mykotoxiny, asi podle původní receptury :-) Sice furt lepší Krušovice než "Staropramen chcanky z Vltavy", ale regiony jsou regiony...


napsal(a): Kalil [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
01:04


posted by: Inzerce

Tchoř

pátek, 24. květen 2013
09:27

To, co říká pan Hlavnímuž, zní možná pěkně, ale není to úplně pravda. Už první slova "Naše pivo" ne vždy platí. Např. plechovkový Fríí Grep se tváří jako tuzemský produkt, avšak Hleneken CZ je jen prodávající, neboť zemí původu je Maďarsko. Tak to mi to prosím, pane Hlavo Společenských Vztahů a Veřejných Záležitostí Hlavnímuži, představte a vysvětlete!


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Méďa Béďa

čtvrtek, 23. květen 2013
21:04

Méďa Béďa

"Společnost HEINEKEN dlouhodobě vyrábí vysoce kvalitní výrobky" - to je nepodařený vtip, nebo se to týká nějakých čistících prostředků (ale pak by ta zpráva asi měla být na jiném serveru)?


Petr Š.

pátek, 24. květen 2013
08:36

to Méďa Béďa: Nemůžu mluvit za celý jejich portfólio, ale když maj někde na čepu ležák Březňák nebo ležák Krušovice, tak si rád dám. Vy máte se všemi jejich pivy nějakej problém? Všechno, co dělá Heineken, je podle Vás špatné a nepitelné?????


napsal(a): Petr Š. (svasta(a)tiscali.cz) [Odpovědět]

Bierkerl

pátek, 24. květen 2013
09:03

to Petr Š.: Promiň, to byla otázka? Nebyl jsem si jistý, protože jsi napsal jen pět otazníků. Příště jich napiš aspoň osm, ať je to jasné.


napsal(a): Bierkerl [Odpovědět]

pivo

pátek, 24. květen 2013
14:07

pivo

to Petr Š.: Od HROBAŘE českých pivovarů nic nepiji, ze zásady !!!


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Petr Š.

pátek, 24. květen 2013
14:16

to pivo: To je názor hodný idiota


napsal(a): Petr Š. (svasta(a)tiscali.cz) [Odpovědět]

Bierkerl

pátek, 24. květen 2013
14:39

to Petr Š.: To není názor, ale zásada. Zase jsi to popletl, Petře.


napsal(a): Bierkerl [Odpovědět]

pivník

pátek, 24. květen 2013
16:33

to Petr Š.:

jen idiot podporuje ZLO, rozumný člověk s charakterem má své zásady - a jedna z nich je : "nikdy si nezavdej s Heinekenem"


napsal(a): pivník (pivnik(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Chody

pátek, 24. květen 2013
19:22

Chody

to Petr Š.: Nezdá se mi, každý si vybírá zboží dle svých preferencí. Proč hned někoho nazývat idiotem, když nejedná dle preferencí Vašich...
Osobně také produkci Hlenekenu nevyhledávám, raději podpořím české pivovary...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

yerka

pátek, 24. květen 2013
20:37

yerka

to Chody: Přiznám se, že Velké Březno, jediný produkt od Heinekenu, a to od ležáku výše můžu. Navíc u nás je to pivně dost špatné (Gambrinus, Krušovice, Staropramen, Zlatopramen, Kozel atd.).


napsal(a): yerka [Odpovědět]

JardaK

sobota, 25. květen 2013
20:13

JardaK

to yerka:
U nás na Kladně je také dost špatné. Gambrinus, PU, Krušovice, Staropramen, vyjímečně to zachraňuje Bernard a Bakalář. Nedávno se tu objevil Kácov, chystám se na inspekci :) Ale to je okraj města, centrum je rychlokvašková bída :ble: Jinak z posledního koštu heinekenských rychlokvašek mi vychází lépe Louny než Březno. A to byl Viktor Cibich moje srdeční záležitost ::cry No košt si zopáknu, s Dačickým, minule se nezúčastnil, uvidíme. Z Heinekenu nejlépe zatím vychází Starobrno nepasterované, jen asi dva stupně za mnou oblíbenými regionály jako Konrad, Krakonoš, Polička, Pelhřimov a většina mini...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 25.05.2013 ve 20:15:20


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

yerka

neděle, 26. květen 2013
08:44

yerka

to JardaK: No, máte na Kladně alespoň zakouřené Kozlíky, v r. 2011 mi tam pivo celkem chutnalo, problém byl kouř. Jinak, já se přiznám, že Louny a Dačický, jsou pro mne již neexistující značky, když mateřské pivovary byly zavřeny, stejně jako Hostan. Ale to je samozřejmě jen můj přístup :-) Starobrno se přiznám,(čtvrtek a pátek byl jsem pracovně v Brně, navštívil jsem Magistra) neměl odvahu ochutnat, možná bych to měl zkusit...


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Dan

pátek, 24. květen 2013
20:42

Dan

to Petr Š.: Já jsem taky idiot, protože taky bojkotuji produkci Heinekenu.
Jedinné co jsem za poslední roky ochutnal, byla pšenice, kterou ovšem tehdy nevařili u nás. Bylo to jen v rámci testování.
Jinak nevidím jedinný důvod proč tyhle hrobaře pivovarnictví podporovat.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Méďa Béďa

neděle, 26. květen 2013
16:33

Méďa Béďa

to Petr Š.: Krušovický ležák je dlouhodobě kvalitní? Nebo až poslední dobou, kdy musel Heineken zlepšit kvalitu a cpát neskutečné peníze do marketingu, protože už to nepili ani největší zoufalci?

Březňáka nepiji hodně dlouho, od té doby, co ho Heineken začal posílat tam, co Krušovice. A vracet už se k němu opravdu nehodlám, na raději si zajedu s ruksakem na zádech na kole do Chýně pro nějakou tu PETku.


Méďa Béďa

neděle, 26. květen 2013
16:28

Méďa Béďa

to yerka: Hostan jsem pil včera ve Znojmě (tankovou jedenáctku za 21,- Kč) a nebyl špatný...



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI