Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Teplé počasí zvýšilo poptávku po pivu. Na sezónu jsme připraveni

Co se píše o pivovarech a pivu


Teplé počasí zvýšilo poptávku po pivu. Na sezónu jsme připraveni

[pondělí, 29. duben 2013]

Na sezónu jsme připraveni, vzkazují všem konzumentům zlatého moku z hanušovického pivovaru Holba. Stáčírny sudů běží od tohoto týdne v plném provozu tj. na 3 směny, stejně jako varna, kde navíc dochází k prodloužení varního cyklu. Zatímco v zimě je varna v provozu 5 dní, v létě je to až o dva dny více. Od dubna nastoupilo do pivovaru 10 brigádníků, především do obslužných provozů stáčírny a expedice. S příchodem teplého počasí pivovarníci očekávají výrazný růst poptávky. Nastartovaly ji první teplé dny, během kterých se otevřela i první velkovní posezení. „Při teplém počasí jde poptávka strmě nahoru, a proto musíme být na její plynulé vykrytí připraveni. Nejde jen o zajištění odbytu ale o kompletní servis, poskytnutý zákazníkovi. Patří sem například pravidelný servis výčepního zařízení, které je třeba udržovat v perfektním stavu,“ říká Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba.

Plná je i kapacita ležáckých sklepů. Do jejich rekonstrukce investoval pivovar 40 milionů korun, aby vytvořil ideální podmínky pro dlouhé dozrávání, které pivu Holba přináší jeho vyváženou plnou chuť a výborný říz. Například ležák ve sklepích dozrává až 2 měsíce, proto je zapotřebí vytvořit zásoby v dostatečném předstihu.

Pivovar Holba v loňském roce navýšil odbyt na 342 tisíc hl piva a nárůst poptávky ukazují i letošní prodeje. Dříve regionální značka získává stále větší oblibu a tomu odpovídá i rozšíření distribuce. v rámci celé republiky, tedy na Moravě i v Čechách. Daří se to především díky vnímání její vysoké kvality a chuťové jedinečnosti.

Dlouhodobé nárůsty prodejů si Holba drží jak v lahvích tak i sudech. Zatímco trh se sudovým pivem u nás klesá, Holba získává renomé značky, která dokáže „plnit“ hospody. A to je dobrá zpráva, na kterou gastro provozovatelé určitě slyší, obzvláště dnes, kdy se odbyt u nás překlápí do lahvového piva. Návštěvníci restaurací se nyní navíc mohou zapojit do Holbyády. Jde o zábavné klání v hospodách s lákavými výhrami, které Holba pořádá jednou za dva roky.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI