Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Unikátní lahev piva Staropramen vítězí u spotřebitelů

Co se píše o pivovarech a pivu


Unikátní lahev piva Staropramen vítězí u spotřebitelů

[neděle, 28. duben 2013]

Staropramen Světlý v nové lahvi byl ve Volbě spotřebitelů zvolen novinkou roku v kategorii piva

Spotřebitelé tak podruhé za sebou vybrali novinku od Staropramenu za nejlepší v kategorii piva. Cenu získal také Staropramen Cool Grep.

Staropramen Světlý v nové lahvi s výrazným embosem ikony značky zvítězil ve Volbě spotřebitelů 2013 – Nejlepší novinka v kategorii piva. Pro Staropramen se jedná již o čtvrté ocenění v tomto marketingovém programu během dvou let. V loňském roce ve stejném programu zabodoval se svými tehdejšími novinkami Staropramenem Nefiltrovaným a Staropramenem Cool Lemonem. Letos navíc přidal vítězství také Staropramen Cool Grep, kterého jako nejlepší novinku zvolili uživatelé portálu Aukro.cz.

Jsme pyšní, že inovace, které na český trh přinášíme, si rychle získávají nejen oblibu u našich spotřebitelů, ale že také získávají ocenění v odborných pivovarnických soutěžích nebo programech, jakým je Volba spotřebitelů,“ uvedla Eva Prajsová, manažerka značky Staropramen. „Klademe velký důraz na inovace, které otevírají nové možnosti na pivním trhu. Zejména poslední dva roky pak ukazují, že jsme zvolili správnou cestu. Daří se nám totiž představovat novinky, které mají jednoznačně pozitivní marketingový i obchodní přínos, a které dokonce mění pivní trh,“ dodala.

Nová lahev oceněná spotřebiteli ctí současnou filozofii pivovaru. Přichází s moderním designem, díky embosované ikoně značky – věnce s písmenem „S“ a letopočtem 1869 – je jedinečná a podtrhuje odvahu značky Staropramen nebát se novinek a inovací. Staropramen je prvním pivovarem, který se v takovémto rozsahu pustil do kompletní výměny za unikátní lahev, výrazně odlišné od dalších značek na trhu. Jde o nejvýznamnější změnu vizuální podoby značky od roku 2006, kdy byl Staropramen také první velkou značkou na trhu s novým typem lahve, tzv. long neck typem, která nahradila do té doby používané unifikované NRW lahve.

Filozofie nebát se novinek a inovací se přitom Staropramenu opakovaně vyplácí. Loni oceněný Staropramen Cool Lemon například dokázal vytvořit zcela nový segment trhu - segment beermixů, který letos – teprve ve třetím roce od uvedení Staropramenu Cool Lemonu na trh – překoná hranici 100 milionů prodaných půllitrů. Staropramen, coby tvůrce tohoto segmentu, si přitom drží pozici jedničky. V loňském roce, kdy se v Česku podle odhadu společnosti Pivovary Staropramen prodalo přes 90 milionů půllitrů těchto nápojů, byl každý druhý prodaný půllitr značky Staropramen Cool.

Staropramen Cool Lemon loni doplnil Staropramen Cool Grep a letos přibyly další dvě zcela nové příchutě, Staropramen Cool Hořký Pomeranč a Staropramen Cool Cidermix. Přitom právě Cool Cidermix je vůbec prvním beermixem na našem trhu, který kombinuje světlé pivo se stále populárnějším ciderem.

Získaná ocenění Staropramenu ve Volbě Spotřebitelů – nejlepší novinka roku:

2013: Staropramen Světlý v nové lahvi – Nejlepší novinka v kategorii piva

Staropramen Cool Grep – Cena uživatelů portálu Aukro.cz

2012: Staropramen Cool Lemon – Cena poroty

Staropramen Nefiltrovaný – Nejlepší novinka v kategorii piva

Co je Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka?

Marketingový program, který již třináctým rokem monitoruje, oceňuje a podporuje nové a inovované výrobky nebo výrobkové řady uvedené na český rychloobrátkový trh během předchozího roku a půl.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI